Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Єгор Дементьєв завоював «срібло» і «бронзу» на першому етапі Кубка світу в Італії

Представник Міжнародного спортклубу «ІСД» і донецького регіонального центру «Інваспорт» Єгор Дементьєв став дворазовим призером першого етапу Кубка світу в Італії з паралімпійського велоспорту.

Свою першу нагороду Єгор завоював в індивідуальній гонці на час з роздільним стартом, ставши бронзовим призером на дистанції 30 кілометрів. Наш велогонщик показав результат 39:49,72. Переможцю заїзду австрійцю Вольфгангу Ейбеку Дементьєв поступився 1 хв. 26,62 сек. Срібним призером тут став італійський спортсмен Андреа Тарлао.

Друга нагорода донецького паралімпійця виявилася срібною. Велогонщик брав участь у груповій гонці на 97,5 км. З самого старту Єгор зумів піти у відрив разом з італійцем Андреа Тарлао, але останньому фініш вдався краще. У Єгора Дементьєва другий результат і він також другий у загальному заліку етапу Кубка світу. Обидва призери фінішували зі значним відривом від переслідувачів – більше п'яти хвилин.

«Ці старти не є для нас визначальними, – зазначив батько і тренер велогонщика Віктор Дементьєв, який стежив за виступом сина, перебуваючи в Україні. – Зовсім недавно ми завершили участь у змаганнях на треку і тільки нещодавно перейшли на шосе. Тепер будемо набирати форму, щоб підійти на піку до головного старту – шосейного чемпіонату світу, який пройде у вересні. Але ми також раді, що в Італії ми традиційно завойовуємо медалі і піднімаємося на подіум. Можливо, результат міг бути і краще. Впливали різні чинники. Один з найголовніших – це те, що Єгор поїхав на змагання один. Він навіть не взяв із собою обробний велосипед, обмежившись шосейним. Також не додають концентрації моменти, коли потрібно подавати заявку або приділяти уваги якимось організаційним функціям, якими раніше Єгор не займався».

Другий етап Кубка світу в паралімпійському велоспорті відбудеться 25-27 липня 2014 року в Іспанії. Найближчі виступи Єгора Дементьєва пройдуть на серії міжнародних велогонок UCI Race Horizon Park, які відбудуться з 30 травня по 1 червня 2014 року.

На фото: Єгор Дементьєв (ліворуч) на подіумі групової гонки етапу Кубка світу в Італії.

 
За інформацією Міжнародного спортивного клубу «ІСД»
 
13.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах