Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецьких спортсменів-переможців вітали на рідній землі

Сьогодні, 12 травня, у прес-центрі РСК «Олімпійський» відбулася прес-конференція з приводу успішного виступу на міжнародних змаганнях донецьких спортсменів Руслана Дмитренка (зі спортивної ходьби) і Даниїла Болдирєва (зі скелелазіння).

Участь у прес-конференції взяли начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецької школи вищої спортивної майстерності Віктор Кірбаба, атлети та їх наставники – Заслужений тренер України з легкої атлетики Денис Тобіас і Заслужений тренер України зі скелелазіння Ганна Філенко.

У вступному слові Володимир Мицик сказав: «Я висловлюю подяку спортсменам і тренерам за належну підготовку та успішний виступ на міжнародних змаганнях. Я думаю, що Кубки світу для Руслана та Даниїла є тільки початком сезону. Попереду їх чекає ще багато стартів. І найголовніше в них – це планомірна підготовка до Олімпійських ігор 2016 року».

Нагадаємо, на Кубку світу зі спортивної ходьби, який пройшов 3-4 травня в китайському місті Тайцан, донеччанин Руслан Дмитренко оформив «золотий» дубль, перемігши в індивідуальних і командних змаганнях. Дистанцію 20 км він подолав з новим національним рекордом – 1:18.37 год.

Відповідаючи на питання журналістів щодо планів на майбутнє, 28-річний Руслан Дмитренко зазначив: «Зважаючи на те, що ходьба вважається дещо «зрілим» видом спорту, останні успіхи я називаю початком початків. Я тільки розпочав відчувати смак перемоги, смак нових досягнень».

Зазначимо, що найближчим випробуванням для нашого спортсмена стане чемпіонат Європи зі спортивної ходьби, який пройде в серпні в Цюриху (Швейцарія).

Ціна перемоги Руслана є високою і через велике суперництво на змаганнях. «Конкуренція в цьому році була дуже сильною – світові лідери, які спеціалізуються на ходьбі на 50 км, у Китаї виступали на дистанції 20 км. Можливо, це пов’язано з їх бажанням виступити на майбутньому чемпіонаті Європи вже на 50 км. Загальна кількість учасників Кубку світу склала 120 чоловік, серед яких був і олімпійський чемпіон, і чемпіон світу, і бронзовий призер Олімпійських ігор, – можна сказати, уся еліта світової спортивної ходьби», - розповів Руслан.

У ті ж дні, що і Кубок світу зі спортивної ходьби, – 3-4 травня – у Баку (Азербайджан) пройшов другий етап Кубку світу зі скелелазіння-2014, де в дисципліні «швидкість» спортсмен із Донецька Даниїл Болдирєв з великим відривом посів перше місце.

«Скалолазіння у світі сьогодні набирає дуже великі оберти. Конкуренція є величезною – чемпіона визначають соті секунди. У моїй дисципліні приймають участь спортсмени з усіх країн світу, і 20 метрів добре «пробігають» усі – китайські, французькі, польські, американські спортсмени… У 2012 році світовий рекорд у «швидкості» належав мені – 5,93 секунди, а на сьогоднішній день він складає 5,88 секунд, і при цьому спортсмени часто показують результати в районі 6,0 секунд», - розповів у спілкуванні із представниками ЗМІ Даниїл.

У Баку наш атлет, випередивши суперників з Росії та Китаю, показав час 6,09 секунд.

Відзначимо, що на першому етапі Кубку світу зі скелелазіння, який проходив 26-27 квітня в Китаї, Даниїл Болдирєв зайняв друге місце.

Таким чином, донецький спортсмен, якому 15 травня поточного року виповниться 22 роки, за результатами двох із семи етапів Кубку світу впевнено посідає перше місце. Найголовнішим стартом для Болдирєва в 2014 році стане чемпіонат світу зі скелелазіння, який пройде з 8 по 14 вересня в іспанському Хіхоні.

Підводячи підсумок, Володимир Мицик підкреслив соціальну значущість спорту вищих досягнень: «Сподіваюся, що успіхи наших спортсменів сприятимуть залученню молоді до занять як скелелазінням та легкою атлетикою, так і будь-яким іншим видом спорту, пропаганді фізичної культури та здорового способу життя серед населення».

 
12.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах