Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Авдіївці відбувся Кубок Донбасу з мотокросу

Спортсмени зі всієї України з’їхалися до Авдіївки, щоб поборотися за звання кращого в Кубку Донбасу з мотокросу.

Гонка є титульною і входить у календар всеукраїнських змагань з мотокросу. Цього разу вона відбулася на новій трасі біля озера Красне, яка включає в себе елементи різного рівня складності: велику гірку, гірку «пральна дошка» і безліч трамплінів. Торік вона пройшла первинні випробування і була включена в список трас Південно-Східного регіону для проведення змагань з мотокросу. Поточні змагання дозволять заявити трасу для організації ще більш статусних гонок і провести в 2015 році Кубок України з мотокросу саме в Донецькій області.

Уже другий рік турнір проходить під патронатом Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ).

- Ми розуміємо завдання цього змагання: популяризація та пропаганда активного способу життя, підвищення майстерності учасників, що проживають на Донбасі. І беремо участь, тому що спортсмени дарують нам відмінний настрій, натхнення, заряджають оптимізмом. Цей драйв і спортивний азарт передаються кожному вболівальнику, і це цінно, – сказав генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов.

Серед гонщиків першого етапу – професіонали, аматори, ветерани мотоспорту і діти з Донецької області та прилеглих регіонів.

У гонці найменших учасників віком від 5 до 9 років на мотоциклах в 50 куб. см переміг Тимур Ляшенко зі Слов’янська. Діти від 8 до 12 років показували свою майстерність в їзді вже на інших мотоциклах – об’ємом 65 куб. см. Тут перемогу здобув Ярослав Кропивцев з Лисичанська. Мотоцикли об’ємом 85 куб. см представляли діти від 11 до 14 років, серед яких перемогла Дар’я Соколик з Луганська.

- Дуже вразили змагання. Особливо сподобався заїзд малюків – піднімаючи клуби пилу, у повній амуніції, вони показали захоплююче видовище, – сказав секретар міської ради Артем Сабадаш. – Це було настільки чесно, відкрито і азартно, що багато глядачів зацікавилися можливістю стати гонщиками-аматорами. Думаю, що серед авдіївців є люди, здатні дати мотоспорту нові чемпіонські імена. Я розумію, яких зусиль коштувало організувати мотокрос, тому втішно, що Авдіївський коксохімзавод другий рік підтримує цю ініціативу. Це показник того, що компанія думає не лише про бізнес, а й про здорове майбутнє наших дітей. Упевнений, за такої підтримки проведення мотокросу стане однією з добрих традицій нашого міста.

У основному заїзді класу «OPEN» взяли участь 13 спортсменів, у тому числі призер європейських змагань з мотокросу та суперкросу Олексій Овчаренко. Переможцем став спортсмен Ігор Домашев з Макіївки. У класі «Ветеран» статуетку переможця отримав Сергій Пузанов з Добропілля.

У гонці на квадроциклах у класі «Квадро моно» перемогу здобув дворазовий чемпіон України Павло Кучеренко з Донецька, у класі «Квадро 4Х4» – Віталій Сушко з Алчевська.

 
06.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах