Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Харцизьку відкрили традиційний турнір з баскетболу пам’яті Сергія Самошина

Щороку навесні федерація баскетболу Харцизька, міський відділ з питань фізкультури і спорту, міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Рада колективу фізкультури Харцизького металургійного технікуму (ХМТ) ДонНТУ проводять підсумкові змагання баскетбольного року – турнір пам’яті Сергія Самошина. Сергій був випускником Харцизького технікуму, кращим баскетболістом міста, який у складі збірної області завоював бронзові медалі у Спартакіаді України. З минулого року ці змагання проводяться під патронатом президента БК «Харцизьк» Юрія Дегтярьова.

Цього року баскетболісти Харцизька домоглися непоганих результатів. Команда дівчат ХМТ в дев’ятий раз поспіль стала чемпіоном Макіївського регіону серед ВНЗ І-II рівнів акредитації та наприкінці травня братиме участь у фінальних іграх першості області в Донецьку. Юнаки технікуму вперше за дев’ять років стали не чемпіонами, а срібними призерами. Команда Академії БК «Харцизьк» 2002 року народження вперше стала бронзовим призером першості Донецької області серед команд ДЮСШ. У міських змаганнях серед школярів першість здобули юнаки ЗОШ № 22 та дівчата ЗОШ № 25.

У минулу суботу в спортзалі Харцизького металургійного технікуму ДонНТУ відбувся парад відкриття XVI турніру і фестиваль баскетболу, у програмі якого спортсмени змагалися в умінні виконувати 3-хочкові та штрафні кидки, а також у баскетбольній естафеті.

На відкритті змагань президент БК «Харцизьк» Юрій Дегтярьов привітав спортсменів з відкриттям і побажав їм здоров’я, успіхів у навчанні та спорті. З вітальним словом до учасників та словами подяки до організаторів турніру виступила Євгенія Самошина – мати Сергія Самошина.

Учасниками фестивалю стали 16 команд навчальних закладів.

У командних змаганнях зі штрафних кидків серед юнаків чемпіонами стали спортсмени ХМТ-1, друге місце посіла команда ЗОШ № 4, а третє – ЗОШ № 3. Серед дівчат кращими стали спортсменки ХМТ, другими – ЗОШ № 3, а третіми – ЗОШ № 25.

У баскетбольній естафеті перші місця зайняли юнаки ХМТ-1 і дівчата ЗОШ № 3. Другими серед дівчат стали спортсменки ЗОШ № 25, серед юнаків – ЗОШ № 4. Третє місце серед дівчат посіли представники ЗОШ № 2, серед юнаків – ХМТ-2.

У особистих змаганнях за штрафних кидків кращими стали: серед юнаків – Олександр Немов, серед дівчат – Вероніка Черкасова (ХМТ).

У особистих змаганнях з 3-хочкових кидків переможцями стали: серед юнаків – Андрій Амасьян (ЗШ № 2), серед дівчат – Анна Сербиненко (ЗШ № 3).

Шістдесят переможців та призерів фестивалю отримали грамоти, медалі та призи. Після нагородження переможців ветерани баскетболу провели матчеву зустріч.

Змагання XVI турніру проходитимуть протягом місяця в спортзалі технікуму і завершаться 31 травня.

 
30.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах