Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійська листівка» крокує донецькими школами

З кожним днем кількість учасників проекту Національного олімпійського комітету України «Олімпійська листівка – спорт заради миру» зростає у геометричній прогресії.

Так, сьогодні, 28 квітня, своє бачення цього заходу представила донецька загальноосвітня школа № 112. Учні 5-А класу були поділені на 3 команди – «Олимпийцы», «Победа» і «Спортландия», кожна з яких демонструвала свої знання історії олімпійського та сучасного спорту та спортивні здібності.

На зустріч з учнями прийшли: багаторазова чемпіонка України, переможець командного чемпіонату Європи-2009, срібна призерка Кубку Європи-2007, чемпіонка Всесвітньої Універсіади-2007, фіналіст Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні та 2012 року в Лондоні, стипендіат Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Юлія Кревсун та президент Донецької обласної асоціації ветеранів спорту, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України з важкої атлетики серед ветеранів спорту, чемпіон I і II Всеукраїнських спортивних ігор ветеранів, чемпіон Європи-2005 (Словенія), чемпіон світу-2006 (Франція), срібний призер Європи 2006 року (Німеччина) та 2007 року (Кіпр) Євген Тамчі.

На зустріч Євген Михайлович прийшов не з пустими руками – він приніс свої найцінніші медалі з міжнародних змагань. Діти з непідробною цікавістю слухали, як ветеран спорту розповідав про свої щоденні чотригодинні тренування, які ваги він підіймає зараз і що надихає його на здобуття нових висот.

Учні мали змогу запитати у гостей про те, що їх цікавить: «У яких країнах Ви побували?», «Як Ви переборюєте свій страх перед змаганнями?» та інше.

Учасники акції «Олімпійська листівка» підготували малюнки, у яких показали власне бачення світу спорту. Кожен малюнок відображає чесну гру, повагу до інших, гармонію тіла, волі та розуму.

По закінчені уроку гості зробили висновок, що донецькі школярі є обізнаними щодо спортивних досягнень своїх земляків і багато тренуються, щоб бути схожими на кумирів.

Навчальний заклад та учні 5-А класу отримали від Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України сувеніри та подарунки з олімпійською символікою.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
28.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах