Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійська листівка» з Дмитром Кірпулянським та Юлією Кревсун

За ініціативи Національного олімпійського комітету України в Донецькій області активно проводиться конкурс малюнків «Олімпійська листівка – спорт заради миру», основною метою якого є пропаганда здорового способу життя, розширення світогляду та розвитку творчих здібностей молоді, використання можливостей спорту і фізичної культури для солідарності та співробітництва заради миру, зміцнення міжлюдських стосунків.

24 квітня естафету «Олімпійської листівки» перехопив Донецький ліцей № 6. На зустріч з учнями 6-х класів прийшли фіналістка Олімпійських ігор та чемпіонату світу, чемпіонка Європи, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Юлія Кревсун та чемпіон світу, фіналіст Олімпійських ігор у Пекіні, заслужений майстер спорту України із сучасного п’ятиборства Дмитро Кірпулянський.

У теплій, дружній атмосфері діти мали змогу поспілкуватися з відомими спортсменами і запитати, про речі, які їх турбують найбільш.

«Які у Вас талісмани?» - запитав Максим, учень 6-го класу, який займається футболом. «Віра у самого себе, у свої сили – це найголовніше, а більш талісманів у мене нема», - відповів Дмитро Кірпулянський. «Ще дуже важлива віра тренера в спортсмена, адже саме особистий тренер вселяє впевненість у своїх силах, він підбадьорює та налаштовує спортсмена на найкращий результат», - доповнила Юлія.

Також дітей цікавили і такі питання: «Коли ви почали займатися спортом?», «Який режим дня?», «Скільки годин на день займає тренування?», «Що можна їсти спортсмену, а чого ні?», «Що треба їсти (або навпаки, не треба їсти), для того щоб схуднути».

На цій зустрічі діти також мали змогу побачити справжню сучасну зброю для стрільби по мішенях, яку використовують п’ятиборці на змаганнях. Дмитро Кірпулянський вправно продемонстрував, як саме він стріляє, і довів, наскільки це безпечно в змагальних умовах: «Коли я виступав на Олімпійських іграх у Лондоні, під час стрільбищ глядачі стояли поруч зі мною, буквально поруч. Вони оточили мене з усіх боків, я мав змогу бачили лише мішень – настільки це безпечно для оточуючих».

Після спілкування ліцеїсти подивилися п’ятихвилинний відеоролик про те, як спорт об’єднує людей, країна яких перебуває в стані війни. Під впливом цього перегляду учні намалювали олімпійські листівки «Спорт заради миру», найкращі з яких будуть брати участь у Всеукраїнському етапі конкурсу «Олімпійська листівка».

Заняття спортом доступні людям будь-якого походження та рівня достатку, а різноманіття і універсальний характер спортивних заходів сприяють тому, що спорт став найважливішим фактором розвитку та зміцнення миру.

Одне із завдань спорту – боротьба з будь-якими проявами дискримінації, адже він здатний об’єднувати людей незалежно від їх раси, віку, соціального статусу, релігійної приналежності, фізичних можливостей, гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації. Він зачіпає абсолютно всі верстви суспільства, виховуючи в людях толерантність. Право кожної людини на заняття спортом без будь-якої дискримінації затверджено, зокрема, в Олімпійській хартії.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
26.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах