Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулась прес-конференція, присвячена 100 дням до початку юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року

29 березня в залі засідань Донецької облдержадміністрації відбулась тематична прес-конференція, присвячена 100 дням до початку юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року.

У заході взяли участь: Міністр молоді та спорту України Равіль САФІУЛЛІН, голова Донецької облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ, голова Донецької обласної ради Андрій ФЕДОРУК, Донецький міський голова Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО, віце-президент IAAF, президент Національного Олімпійського Комітету України Сергій БУБКА, директор Агенції з підготовки та проведення юнацького чемпіонату світу 2013 року з легкої атлетики Ірина ЛІЩИНСЬКА та президент Федерації легкої атлетики України Ігор ГОЦУЛ.

Підчас спілкування з журналістами була надана детальна інформація щодо сьогоденного стану підготовки до юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року.

Так, у рамках Чемпіонату ведеться підготовка трьох спортивних споруд, які пройдуть міжнародну сертифікацію. Головною змагальною ареною стане стадіон РСК «Олімпійський». Також буде задіяний розминковий стадіон РСК «Олімпійський», розташований по вулиці Байдукова. Спортивний комплекс «Кіровець» буде служити місцем для тренування учасників Чемпіонату. На даний момент ступінь готовності стадіонів, які прийматимуть змагання, становить 80 %. Керівництво Донецької області виразило впевненість, що всі роботи, пов’язані з підготовкою до Чемпіонату, будуть закінчені в термін. Зокрема, введення в експлуатацію спортивного комплексу «Кіровець» після реконструкції намічено на 27 квітня.

З метою реалізації всіх підготовчих заходів і самого чемпіонату міським бюджетом виділено в 2012 році 1 млн. грн., у 2013 році – 3 млн. грн. Міністерством молоді та спорту України на 2013 рік виділено 14 млн. грн. Планується залучення національних спонсорів і виділення з обласного бюджету коштів у розмірі 1,5 млн. грн.

На сьогоднішній день уже визначено вирішення питань, пов'язаних з розміщенням учасників, роботою транспорту, забезпеченням безпеки, рекламою змагань. Інформаційну підтримку гостям міста будуть представляти 1000 волонтерів, які пройшли спеціальне навчання.

Другою частиною прес-конференції стала презентація символіки Чемпіонату. Центральним елементом логотипу є силует видатної донецької спортсменки Ольги Саладухи, рух якої символізує прагнення до перемоги. На задньому фоні логотипу розташований РСК «Олімпійський», який стане головною ареною Чемпіонату. Щодо Талісману, то ним був обраний Ховрашок Остап. Згідно існуючої легенди, саме ховрахи допомогли селянам знайти донецьке вугілля, у результаті чого з’явилася одна з перших шахт у регіоні.

Для довідки

У світовому легкоатлетичному форумі, який пройде в Донецьку з 10 до 14 липня 2013 року, у 40 дисциплінах змагатимуться дівчата та юнаки у віці 16-17 років.

Протягом 5 змагальних днів будуть розіграні 120 комплектів медалей. Очікується, що Донецьк відвідають біля 2000 спортсменів зі 190 країн світу. На даний момент уже отримано 400 заявок від 24 країн світу.

Планується, що наступною спеціальною подією, присвяченою Чемпіонату, стане проведення 1 червня народного забігу по вулиці Артема і свята спорту в парку Щербакова.

Офіційна церемонія відкриття Чемпіонату відбудеться 9 липня з 18:30 до 19:30 на центральній площі ім. Леніна.

 
29.03.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах