Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ольга Саладуха та Юлія Кревсун поширюють олімпійські цінності

За ініціативи Національного олімпійського комітету України в Донецькій області проводиться конкурс малюнків «Олімпійська листівка – спорт заради миру», основною метою якого є пропаганда здорового способу життя, розширення світогляду та розвитку творчих здібностей молоді, використання можливостей спорту і фізичної культури для солідарності та співробітництва заради миру, зміцнення міжлюдських стосунків.

Донецьк активно долучився до цього проекту, і 23 квітня в загальноосвітній школі № 49 відбувся обласний етап конкурсу. На зустріч зі школярами 8-го класу прийшли фіналістка Олімпійських ігор та чемпіонату світу, чемпіонка Європи, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Юлія Кревсун та бронзова призерка Олімпійських ігор у Лондоні, переможниця світу та чемпіонату Європи, майстер спорту міжнародного класу в потрійному стрибку Ольга Саладуха.

 «Я впевнена, що ця зустріч стане для дітей хорошим досвідом, незабутньою екскурсією у світ великого спорту і надихне їх на нові перемоги. «Спорт заради миру» дає дітям можливість стати на кілька кроків ближче до своєї мрії. Хоча сам проект почав свою історію відносно недавно, ми вже зараз можемо сказати, що ця ініціатива стане доброю традицією Донецького відділення Національного олімпійського комітету України, нашим внеском в історію спорту Донецького регіону та подією, яку з нетерпінням чекатимуть юні любителі спорту з різних регіонів області», - розповіла Юлія Кревсун.

«Така подія, як день спорту заради розвитку та миру, – це велика і важлива справа у вихованні та мотивації молодих спортсменів. Я на власному досвіді знаю, як іноді складно не звертати з обраного шляху, кожен день прагнути до своєї мрії і на кожному тренуванні ставати ще сильніше, швидше, точніше. Потрапити на головну спортивну подію – Олімпійські ігри – це мрія будь-якого юного спортсмена і подія, яка залишиться в їх пам’яті на все життя. Саме такий стимул потрібний для наших спортсменів, щоб вони досягали своїх кращих результатів, долали себе, щоб вони знали, заради чого вони працюють на футбольних полях, бігових доріжках, у плавальних басейнах», - поділилася з дітлахами Ольга Саладуха.

Наразі діти напам’ять розповідали всі титули та регалії зіркових спортсменок, відповідали на цікаві запитання спортивної вікторини, малювали спортивну листівку та самі цікавилися подробицями спортивного та особистого життя гостей.

Особливо учнів вразив короткометражний фільм «Спорт заради миру» про дітей з Афганістану, які навіть в умовах війни проявляли волю та велике бажання займатися спортом.

Кожен учасник проекту «Олімпійська листівка – спорт заради миру» отримав від Національного олімпійського комітету України цінний подарунок та купу позитивних вражень.

Міжнародний день спорту заради розвитку та миру заснований за ініціативи ООН нещодавно, і тепер в Україні його відзначатимуть щорічно 6 квітня.

Проект «Спорт заради миру» покликаний через захоплення спортом прищепити молодому поколінню такі цінності, як повага до інших культур і національностей, рівність, а також інтерес до здорового способу життя.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
25.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах