Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Чемпіонат пам'яті Арзуманяна

Григорій Сергійович Арзуманян - знакова фігура для донбаського краю. Свого часу саме він стояв біля витоків заснування дзюдо в Донбасі. Будучи спортсменом, Григорій Арзуманян здобув не одну гучну перемогу, яку не так то й просто забути. У 60-х роках минулого століття Арзуманян виконав норматив майстра спорту СРСР. Після закінчення кар'єри спортсмена, Григорій Сергійович не залишив дзюдо, а продовжував трудитися на благо цього виду спорту на Донбасі. З 1979 року по 1994 рік - перший президент федерації дзюдо в Донецькій області. Саме при ньому дзюдо нашого рідного краю стало сяяти іншими, більш яскравими фарбами. На жаль, ось уже два роки як такої чудової людини немає з нами. Але пам'ять про нього залишається жива. Не забувають про Григорія Сергійовича і дзюдоїсти, які спільно з комітетом з фізичної культури і спорту міськради ось вже другий рік поспіль проводять змагання на його честь.
Участь у відкритому чемпіонаті міста з дзюдо пам'яті Г.С. Арзуманяна прийняло 72 спортсмена з міста Горлівки та Макіївки. Також двома командами на чемпіонаті був представлений Комсомольськ і чотири команди делегувало місто Донецьк. За перемогу в чемпіонаті пам'яті великого спортсмена боролися юнаки та дівчата 2000-2002 року народження.
Найбільш масштабними (10 вагових категорій) вийшли змагання серед юнаків. «Виною» цього стала велика кількість учасників. У найлегшій ваговій категорії перемогу здобув Артем Костюк з міста Комсомольськ. На одного переможця більше у Горлівки. Сергій Сагайдаков піднявся на вищу сходинку п'єдесталу у ваговій категорії до 46 кг, а Гліб Звягов став кращим в самій видовищній категорії +73 кг. В інших категоріях рівних донецьким спортсменам не знайшлося. Тимур Ставцев здобув перемогу у вазі до 34 кг, а Володимир Каробко став чемпіоном у категорії до 42 кг. У ваговій категорії до 50 кг шансів суперникам не залишив Микита Дрейзін, Данил Афанасьєв показав кращий результат у вазі до 55 кг, а Ігор Карпець переміг у категорії до 60 кг. Володимир Сапрунов та Олексій Кліменков виграли титул чемпіона міста у вагових категоріях до 66 кг і 73 кг відповідно.
Серед дівчат чемпіонів міста визначали в чотирьох вагових категоріях. Найбільшого успіху досягли спортсменки з Комсомольська, які відвозять додому дві перемоги. Постаралися Віолетта Базькова (32 кг) і Марія Меркулова (63 кг). Для міста Донецька золоту медаль завоювала Вікторія Вашакідзе (40 кг). Чемпіонкою міста у ваговій категорії до 48 кг стала спортсменка з Горлівки Марія Крушевнікова.
Після закінчення турніру всі призери та переможці відкритого чемпіонату міста з дзюдо пам'яті Г.С. Арзуманяна нагороджені грамотами комітету з фізичної культури і спорту міськради. Крім того, призи та медалі спортсменам вручили ветерани «Дзюдо Донбасу».

 
24.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах