Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дотягнутися до зірки: юні авдіївські футболісти побували в гостях у «Шахтаря»

Вихованці дитячо-юнацької футбольної академії « Шахтар » отримали унікальну можливість поспілкуватися зі своїми кумирами - гравцями основного складу команди.
Початківці - авдіївські футболісти, разом зі своїми друзями з Єнакієвого, Макіївки і Новгородського вирушили в гості до гравців команди на «Донбас Арену». Юні спортсмени відвідали музей футбольного клубу та фан-кафе. Але головною подією дня стала зустріч з Фернандо і Едуардо - гравцями основного складу ФК «Шахтар».
Діти задавали «гірникам» багато питань і ніяк не хотіли їх відпускати. На згадку від поїздки у хлопчаків залишилися фотографії з улюбленими гравцями, автографи і футбольний м'яч. Його вручили кожній філії як символ зустрічі. На кожному з них стоять підписи Едуардо і Фернандо. Своїми враженнями ділиться юний воротар Саша Івченко:
- Я вже два роки займаюся у футбольній школі Метінвесту. Мої друзі заздрять мені, адже нас підтримують ФК «Шахтар» і його президент Рінат Ахметов, - говорить Саша. - Нам і по два комплекти форми видали, поїздки на турніри різні організовують. А сьогодні наша команда не тільки в музеї історії «Шахтаря» побувала, але і з Едуардо і Фернандо зустрілася. Це так здорово! Ми і питання різні їм задавали, і автографи отримали. Я от свої в рамочці на стіну повішу! Дуже хочу ще й у Даріо Срна автограф отримати.
Восторг хлопчика поділяє і нападаючий Паша Дядюн:
- Коли наш тренер сказав про екскурсію на «Донбас Арену», я стрибав від радості. За два роки моїх занять ми вперше разом з друзями поїхали в гості до улюбленої команди, - розповідає Паша. - Найбільше мене вразив фільм про історію «Шахтаря», який показували на екрані з диму. І прес -конференція: я навіть питання задав! А потім Едуардо і Фернандо для нашої команди підписали м'яч. Спасибі дорослим за супер поїздку!
У Авдіївській філії дитячо-юнацької футбольної академії «Шахтар» тренується більше ста хлопчаків віком від 7 до 13 років. Фізичною підготовкою хлопців займаються три професійних тренера. Свої успіхи Авдіївські спортсмени не раз демонстрували в турнірах в Севастополі ( «Золота осінь- 2011», 1 місце), Маріуполі (Кубок Метінвесту - 2011, 3 місце), Керчі («Кубок Керчі - 2012», 1 місце), Єнакієве (турнір пам'яті Джапарідзе, 3 місце).
- У Авдіївських футболістів свято вийшло подвійним - 1 квітня нашій філії ДЮФА виповнилося три роки. За цей час деякі хлопці вже пов'язали своє життя з футболом. Двоє вихованців нашої школи грають в основному складі донецького «Олімпіка», один з випускників минулого року продовжує навчання в академії «Азовсталі» у Маріуполі, - розповідає генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов. - Чудово, що завдяки дитячо-юнацькій футбольній школі «Шахтаря» мрії сотень хлопчаків стають реальністю! Ми зі свого боку намагаємося зробити все, щоб тренування проходили цікаво і захоплююче, щоб наші діти росли здоровими, сильними і впевненими у своїй перемозі.
Авдіївська філія ДЮФА функціонує з 2011 року. Річний бюджет програми становить 470 тисяч гривень. Тренуються діти безкоштовно.

 
21.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах