Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Єгор Дементьєв став срібним призером чемпіонату світу з треку в паралімпійському велоспорті

У мексиканському місті Агуаскальєнтес пройшов чемпіонат світу з треку в паралімпійському велоспорті.

Представник Міжнародного спортивного клубу «ІСД» та Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт» Єгор Дементьєв став срібним призером в індивідуальній гонці на 4 кілометри.

У зазначеній дисципліні Єгор також побував у статусі світового рекордсмена. Правда, донецький велогонщик встановив один із найкоротших світових рекордів в історії спорту. Його тривалість склала всього п'ять хвилин.

Показник Єгора Дементьєва в своєму заїзді поліпшив його постійний суперник і на треку і на шосе – австралійський велогонщик Майкл Галахер, що показав результат 4:24.057. У підсумку австралієць став чемпіоном світу. «Бронза» – у британця Джона-Аллана Батерворса. А ось ще один постійний суперник Єгора – італієць Андре Тарлао – опинився поза призових місць.

Також Дементьєв взяв участь у двох інших видах змагань, однак висока конкуренція не дозволила донеччанину поповнити свій багаж новими нагородами.

У гіті на 1 кілометр Єгор став 5-м з результатом 1:05.072. Переможцем тут виявився 21-річний Альфонсо Кабелло (Іспанія) – 1:01.683, «срібло» взяв 28-річний Джона-Аллан Баттерворс (Великобританія) – 1:02.986, «бронза» – на рахунку 19-річного Еліштара Донахью (Австралія) – 1:03.788.

Заключним видом програми у Єгора Дементьєва стала гонка скретч. Тут наш спортсмен також показав 5-й результат. Кращим на дистанції виявився 41-річний ветеран Соеліто Гохр (Бразилія). Друге місце зайняв 28-річний Джозефа Метелкі (Словаччина), а третім фінішував австралієць Донахью.

 
За інформацією Міжнародного спортивного клубу «ІСД»
 
15.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах