Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Триатлети Донеччини – переможці чемпіонату України з дуатлону та VI турніру на призи Віктора Зємцева

12-13 жовтня в селі Бояни Чернівецької області відбулися змагання з триатлону за програмою дуатлон – відкритий чемпіонат України, чемпіонат України в естафетах-мікст (дорослі, юнаки), а також VІ турнір на призи чемпіона світу, майстра спорту України міжнародного класу Віктора Зємцева, відкритий особисто-командний чемпіонат Донецької області серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків, кадетів та спортсменів-аматорів.

Престижні старти в честь легендарного триатлета Донеччини пройшли на Буковині другий рік поспіль, а до цього, з 2018 по 2021 роки, їх приймало місто Слов’янськ.

Співорганізаторами змагань виступили: Міністерство молоді та спорту України, Федерація триатлону України, Чернівецька та Донецька обласні адміністрації, Слов’янська міська військова адміністрація, Федерація з триатлону в Чернівецькій області.

Дорослі спортсмени, молодь та юніори змагалися за програмою, яка включала біг 5 км, їзду на велосипеді 20 км та біг 2,5 км. Юнаки та кадети долали наступну дистанцію: біг 2,5 км + їзда на велосипеді 8 км + біг 1,2 км.

Від Донеччини на турнірі гідно виступили 12 атлетів Школи вищої спортивної майстерності та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, які представляють місто Слов’янськ.

 

У віковій категорії чоловіки та молодь-чоловіки перемогу святкував Іван Шевченко.

Іван Ткаченко серед молоді став другим, серед чоловіків – четвертим.

У жіночих змаганнях «золото» виборола Ксенія Левковська, «бронзу» – Маргарита Меньшикова.

Захар Цівковський відзначився перемогою серед кадетів.

Гліб Якубець став срібним призером у категорії юнаки.

За підсумками командного заліку чемпіонату України звання кращих серед дорослих здобули представники Донеччини Іван Шевченко, Іван Ткаченко та Ксенія Левковська. Юнацька команда Донецької області, до якої увійшли Захар Цівковський, Гліб Якубець та Анастасія Орехова, стала четвертою.

У другий день змагань на чемпіонаті України в естафетах-мікст Донеччина була представлена трьома командами. Серед дорослих перемогою відзначилася збірна у складі Захара Цівковського, Ксенії Левковської та Івана Шевченка, а друге місце посіли Іван Ткаченко, Маргарита Меньшикова та Гліб Якубець.

Переможців і призерів змагань нагородили грамотами й кубками управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, пам’ятними і цінними подарунками від чемпіона світу Віктора Зємцева і відокремленого підрозділу ГО «Федерація триатлону України» у Донецькій області, сувенірною атрибутикою від Слов’янської міської військової адміністрації.

Тренерами триатлетів Донеччини є Георгій та Ольга Драгуляни.

  
  
16.10.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах