Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтер із Маріуполя Антон Крюков – срібний призер Паралімпійських ігор у Парижі

8 вересня заключну медаль Паралімпійських ігор у Парижі для збірної України здобув 36-річний пауерліфтер із Маріуполя Антон Крюков.

Представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» у чоловічій ваговій категорії понад 107 кг став срібним призером, у фінальному підході зафіксувавши штангу вагою 251 кг. Для Антона це третя Паралімпіада і перша медаль такого рівня: на Іграх-2012 у Лондоні він посів сьоме місце, на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро був п’ятим.

За підсумками змагань у Франції команда Україна має в активі 82 нагороди – 22 золоті, 28 срібних і 32 бронзові, що дозволило серед 169 країн-учасниць посісти 7 сходинку в загальному заліку та 5 місце за кількістю медалей. Внесок у цей успіх спортсменів Донецької області є вагомим: 20 нагород, з яких 5 золотих, 9 срібних і 6 бронзових.

Параплавець Андрій Трусов, вихованець Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, виборов найбільшу кількість медалей серед українців на Іграх-2024 – п’ять (два «золота» і три «срібла»). Раніше скарбничку Донеччини й України також поповнили параплавці Данило Чуфаров, Олександр Комаров, Марина Піддубна, Ігор Німченко, Ярослав Семененко та Вероніка Коржова, паравелосипедист Єгор Дементьєв і представник пара веслування академічного Роман Полянський.

 

Світлини – Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, Суспільне Спорт

09.09.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах