Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Горлівці пройшли обласні змагання з плавання серед дітей-інвалідів

З 9 по 10 квітня в Горлівці на базі плавального басейну дитячо-юнацької спортивної школи № 1 в програмі Спартакіади Донецької області «Повір у себе» відбулися змагання з плавання серед дітей-інвалідів з вадами зору, слуху, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату.

Більше 60-ти кращих плавців області показали свою майстерність на плавальних доріжках басейну. У змаганнях взяли участь спортсмени Горлівки, Дебальцеве, Донецька, Макіївки, Маріуполя, Слов’янська, Харцизька, збірної Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Ніхто з учасників не залишився без призу, і це – одна з кращих традицій плавальних турнірів. Тим паче, що підтримати спортсменів приїхав шестикратний паралімпійський чемпіон з плавання, Герой України, Заслужений майстер спорту Віктор Смирнов: «Я сам починав свою кар’єру з таких змагань. Прекрасно знаю, як важлива для юних спортсменів можливість проявити себе. У тому, що ця Спартакіада відбулася, є велика заслуга мого друга, лідера Української Народної Партії Олександра Клименка. Дуже приємно, що навіть у такі складні для країни часи є люди, готові підтримати спорт серед людей з обмеженими фізичними можливостями».

Змагання проводилися окремо по нозологіях у двох вікових групах (старша –1999-2000 рр. н., молодша – 2001-2006 рр. н.).

Шести найкращим спортсменам були вручені призи від Героя України, Заслуженого майстра спорту Віктора Смирнова. Ними стали: Аліна Бідник (ураження опорно-рухового апарату, Маріуполь), Владислав Кураєв (ураження опорно-рухового апарату, Донецьк), Євгенія Ліщинська (вади зору, Слов’янськ), Владислав Іванов (вади зору, Донецьк), Анастасія Пронякіна (вади слуху, Харцизьк), Дан Антонов (вади слуху, Макіївка).

Також за волю до перемоги призи від Віктора Смирнова були вручені Олександру Михайліченко (вади зору, Слов’янськ), Валентину Хоменко (вади зору, Слов’янськ), Марії Панченко (ураження опорно-рухового апарату, Донецьк).

Трьом спортсменам з ураженням опорно-рухового апарату, які виконали найвищі спортивні нормативи, були вручені пам’ятні статуетки від спонсора змагань Петра Вегери: Данилу Бойко (Горлівка), Дар’ї Самбур (Донецьк), Ярославу Пашковському (Макіївка).

Кожен спортсмен, який посів призові місця, отримав медалі від лідера Української Народної Партії Олександра Клименка.

 
13.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах