Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецька область активно долучилася до сьомого патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

31 серпня відбувся основний захід у межах патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», що веде свою традицію з 2018 року. Основна його мета – вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Символом заходу є воїн-янгол та синьо-жовто стрічка, яку він перетинає в русі.

Цьогоріч до забігу в різних куточках нашої держави та за кордоном від Донецької області долучилися, за попередніми даними, понад 1600 осіб – це представники цілої низки територіальних громад, комунальних і громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості та інші громадяни, які пройшли реєстрацію (у більшості це внутрішньо переміщені особи). Серед його учасників були, зокрема, працівники управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, управління з питань ветеранської політики облдержадміністрації, райдержадміністрацій, військових і військово-цивільних адміністрацій Донецької області.

Централізований захід для мешканців Донеччини організували в місті Дніпро – на фініші вони отримали пам’ятні медалі від Міністерства у справах ветеранів України.

Обрану по силах дистанцію – 2 км, 5 км або 10 км – учасники долали самостійно або в складі організованих груп із закріпленими на футболках іменами знайомих або незнайомих захисників, які віддали життя в боротьбі за світле майбутнє вільної України, після чого ділилися життєписами полеглих воїнів у соцмережах.

Національний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» започаткував шість років тому батько загиблого Героя російсько-української війни Олексія Дурмасенка. Окрім вшанування пам’яті захисників України, захід спрямований на підтримку родин полеглих Героїв, об’єднання ветеранів, військовослужбовців, волонтерів та громадян.

 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління в соціальній мережі Facebook за посиланням

03.09.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах