Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку розпочався чемпіонат України з гирьового спорту

11 квітня в Донецьку в спортивному залі Донецького юридичного інституту МВСУ стартував чемпіонат України з гирьового спорту.

На відкритті змагань були присутні начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, проректор з кадрового забезпечення та міжнародних зв'язків Донецького юридичного інституту МВС України Олексій Мозуляка, президент Союзу гирьового спорту України Валентин Бербеничук, головний суддя змагань, віце-президент Донецької обласної федерації силових видів спорту, Заслужений тренер України Артур Сасик.

Гирьовий спорт давно розвивається як в Україні, так і в Донецькій області, – зазначив Володимир Мицик у спілкуванні з журналістами. – Перші в Україні майстри спорту є вихідцями з Донецька, що свідчить про наявність певних традицій гирьового спорту в регіоні. На сьогоднішній день він культивується в 12-ти містах і районах області, де працює 17 секцій. У спортивних клубах, дитячих спортивних школах займається близько 2100 чоловік. На даному чемпіонаті України Донецька область представлена ​​7 спортсменами, які є учасниками всіх наявних категорій. Будемо сподіватись, що гирьовики нашого регіону зможуть поборотися за найвищі нагороди.

Олексій Мозуляка позначив нинішню ситуацію з розвитку гирьового та інших видів спорту в Донецькому юридичному інституті МВС України. «Гирьовий спорт ніколи не втратить свою актуальність, тому що, крім сили, він виховує спритність, вміння думати і досить хорошу реакцію, – сказав він. – У Донецькому юридичному інституті досить велика увага приділяється не тільки гирям. Так, десять років тому кількість спортивних секцій у навчальному закладі дорівнювала трьом, а сьогодні завдяки зусиллям нашого ректора налічує більше 20-ти. Серед них – футбол, боротьба самбо, пауерліфтинг. При цьому змагання з гирями є нашим традиційним досить сильним “коником”».

Змагання є відбірковими до чемпіонату Європи з гирьового спорту, який відбудеться з 12 по 16 травня в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація), та етапу Кубку світу, що пройде в Лас-Вегасі (США) у вересні.

За путівки на майбутні офіційні старти на помостах борються найсильніші спортсмени-гирьовики країни. Усього учасниками змагань є більше 110 спортсменів, які представляють 12 команд з різних регіонів України.

На чемпіонаті розігруються комплекти медалей у двох номінаціях серед чоловіків та юніорів – двоборство, довгий цикл, у ривку серед жінок та юніорок, а також видовищні командні змагання в естафеті (чоловіки, збірні областей).

 
12.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах