Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку сьогодні урочисто зустріли Юлію Калину

Сьогодні, 11 квітня, у Донецьк прибула Юлія Калина, яка стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з важкої атлетики.

Юлію та старшого тренера Донецької області з важкої атлетики Віктора Романчука, який супроводжував спортсменку на змаганнях, у аеропорту зустрічав начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора Міжнародного спортивного клубу «ІСД» Павло Сліпушко, директор Донецької школи вищої спортивної майстерності Віктор Кірбаба, директор обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики Анатолій Нафанець та інші представники спортивної громадськості.

На чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який триває у Тель-Авіві (Ізраїль), Калина завоювала бронзову медаль у новій для себе ваговій категорії до 63 кг. У сумі двоборства спортсменка з Маріуполя набрала 228 кг: у ривку вона показала другий результат – 103 кг, а в поштовху – третій (125 кг). Чемпіонкою та срібною призеркою тут стали росіянки Тіма Турієва (236 кг) і Надія Ломова (233 кг) відповідно.

- Я була готова підняти у поштовху 130 кг, проте, напевно, мене захлиснули емоції і я не змогла цього зробити, – сказала Юлія Калина у спілкуванні з журналістами. – У нову вагову категорію – до 63 кг (раніше Юлія виступала у категорії до 58 кг – прим.) – ми з тренерською радою вирішили перейти через те, що мене замучили травми. Наразі мені тут виступати набагато легше. Після чемпіонату Європи у мене буде відновлювальний збір, після якого я почну готуватися до чемпіонату України. Буду намагатися відібратися на чемпіонат світу, який відбудеться в Алма-Аті в листопаді.

Своїм виступом у Тель-Авіві Юлія підтвердила свій високий клас – сказав старший тренер Донецької області з важкої атлетики Віктор Романчук. – Це її перший шаг на шляху підготовки до Олімпійських ігор 2016 року. Вона пройшла хорошу підготовку, яка поетапно спланована тренерською радою. Ми виношуємо найсерйозніші і честолюбні плани. Незважаючи на те, що у нас є труднощі в країні, ми маємо підтримку і не маємо права на щось скаржитися. Нас підтримує управління з фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації, Школа вищої майстерності, левова частка підготовки Юлії лежить на плечах Міжнародного спортивного клубу «ІСД», також Юлію останнім часом підтримує Федерація важкої атлетики України та її спонсор – компанія «Епіцентр». Ми сподіваємося, що виправдаємо довіру людей, яка поклала на нас таку велику відповідальність – представляти Донецьку область і Україну на міжнародних змаганнях.

 
11.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах