Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецька Шкільна Баскетбольна Ліга. Майстер-клас від професіоналів

До фінішу регулярного чемпіонату Донецької Шкільної Баскетбольної Ліги залишився всього лише один тур. Не за горами плей-офф і Фінал чотирьох, який стане кульмінацією сезону. Проте організатори Ліги на чолі з її титульним спонсором Сергієм Дядечко з самого початку ставили своєю метою не тільки проведення змагань, а й підвищення рівня баскетбольної майстерності серед школярів. Адже це якраз те, що допоможе новому поколінню українців зберегти любов до спорту, а значить і своє здоров’я на все життя.

У рамках цієї програми вже відбулося кілька імпровізованих занять куратора Дитячої Баскетбольної Школи БК «Донецьк» Міодрага Бойковича з учасниками матчів ДШБЛ. А на цьому тижні в школі № 102 Київського району, у якій базується шкільний баскетбольний клуб «Фаворит», відбувся повноцінний майстер-клас від справжніх професіоналів. Провести його до хлопців приїхали двоє відомих далеко за межами Донецька й області колишніх баскетболістів: легендарний бігмен БК «Донецьк», «Шахтаря», «Азовмашу», саратовського «Автодору» і збірної України Андрій Ботічев та екс-гравець «Черкаських Мавп», а зараз віце-президент Федерації баскетболу Макіївки Андрій Стельмашенко.

На майстер-клас в шкільному спортзалі зібралося більше 40 дітей старшої та молодшої вікових груп. Знамениті гравці провели для юних баскетболістів справжнє півторагодинне тренування, під час якого охопили безліч вправ від правильної розминки до спеціальних прийомів, що відточують дриблінг і точність передач. І, звичайно ж, Ботічев поділився з хлопцями своїми секретами позиції центрового, показавши їм, як потрібно ефективно працювати під кільцем. А завершив він свій урок на радість учням декількома видовищними данками.

Школярі були в захваті від зустрічі з іменитими тренерами і нових знань, які вони отримали безпосередньо від професіоналів. Після автограф- і фотосесії вони проводили Ботічева і Стельмашенко бурхливими оплесками і тепер з нетерпінням чекатимуть нових майстер-класів.

 
За інформацією прес-служби БК «Донецьк»
 
10.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах