Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Олімпійських іграх-2024 Вікторія Ткачук двічі пробігла дистанцію 400 м з бар’єрами, але надалі візьме паузу задля повноцінного відновлення

4-5 серпня на Іграх XXXIII Олімпіади в Парижі в легкоатлетичних змаганнях на дистанції 400 метрів з бар’єрами Донецьку область у складі збірної України представила Вікторія Ткачук – атлетка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини.

Вікторія в кваліфікації показала час 58 хвилин 10 секунд, що не дозволив їй автоматично вийти у півфінал, але дав право виступити у втішному раунді. На жаль, наступного дня спортсменці не вдалося покращити свій результат.

Відзначимо, що більшу частину сезону 2024 року Вікторія вимушено пропустила через травму – так, вона не взяла участь у чемпіонаті Європи в Римі та чемпіонаті України у Львові.

Після завершення виступу на Олімпійських іграх у Парижі Ткачук дала ексклюзивний коментар для «Суспільне Спорт», у якому розповіла про те, що вже не братиме участі в турнірах у 2024 році. За словами спортсменки, вона має намір зосередитися на лікуванні травм і доти повертатися до змагань не планує:

«100%, поки повністю не відновлюся, я не повернуся до тренувань. Напевно, моя наполегливість завадила також декілька місяців тому взяти відповідальність та не вестися на різні провокації, що були. Зараз я точно хочу гарно обстежити свою ногу, поперек, пройти МРТ, УЗД. Просто не спрацювала нога. Функціонально я не можу використовувати праву ногу. Зараз я прикладаю лід, щоб зменшити трішки запалення. Піду до лікаря і буду розмовляти.

Хоча я вирішила проблему із сідничним нервом, який давав складнощі нозі, зв’язки і м’язи, які постраждали внаслідок того, що намагалася змагатися через біль, завадили показати мені навіть ті секунди, на які готова функціонально. Робила тренування і точно знаю, що це не ті секунди, які я можу показати. Звісно, я б не ризикувала здоров’ям, якби не знала, що зробила певну частину роботу.

На жаль, результат такий, але я хочу подякувати за таку змогу. Виборола цю ліцензію, пробігла від початку до кінця, зробила все, що можу. І хочу також звернутися до людей, що виливають, на жаль, багато гейту на спортсменів, які не знають всієї дороги. Кожен спортсмен робить все від себе належне, виходить на доріжку, змагаючись не лише з суперниками, але й обставинами, які навколо».

Олімпійські ігри-2024 стали для Вікторії Ткачук третіми в кар’єрі – дебютувала вона у Ріо-де-Жанейро в 2016 році, де дійшла до півфіналу, а вдруге випробувала себе на олімпійському рівні в Токіо у 2021-му, посівши у фіналі 6 місце з результатом 53,79 секунд (тодішнім особистим рекордом). Вікторія – майстер спорту України міжнародного класу, у 2022 році вона здобула «срібло» чемпіонату Європи.

Світлини - Національний олімпійський комітет України

05.08.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах