Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецьку область відвідало керівництво Міністерства молоді та спорту України

4 липня в Донецьку область із робочим візитом завітала делегація Міністерства молоді та спорту України: в.о. Міністра Матвій Бідний, директор департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту Сергій Тимофєєв і директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина.

На спільній нараді з керівництвом Донеччини та Луганщини були обговорені нагальні питання розвитку сфери фізичної культури та спорту і молодіжної політики в цих двох регіонах.

Донецьку область на зустрічі з делегацією Міністерства молоді та спорту України представили: голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, його заступники Ігор Бойко та Олександр Шевченко, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Володимир Мицик, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ОДА Лілія Золкіна, заступник начальника управління фізичної культури та спорту ОДА Сергій Горбунов, в.о. начальника відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту ОДА Андрій Іванов, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Серед напрацювань і проблемних питань спортивної сфери в умовах воєнного стану були виокремлені: організація навчально-тренувального процесу в спортивних школах; підготовка атлетів резервного спорту і спорту вищих досягнень та їхнє медичне забезпечення; реабілітація засобами фізичної культури та спорту військовослужбовців-ветеранів і цивільного населення, постраждалого від російської воєнної агресії проти України; відновлення спортивної інфраструктури Донеччини. Під час обговорення особливу увагу акцентували на необхідності внесення певних змін у діючі нормативно-правові акти.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний особисто оглянув пошкоджені об’єкти спортивної та молодіжної інфраструктури в Дружківці – зокрема, понівечені росіянами Палац спорту «Машинобудівник», Льодову арену «Альтаїр», Дитячо-юнацьку спортивну школу міської ради. Загалом у Донецькій області руйнувань і пошкоджень внаслідок бойових дій зазнали 73 спортивні об’єкти – задля подальшого їхнього відновлення відповідні дані зафіксовані в Державному реєстрі.

«Попри всі складнощі воєнного часу, спортивне життя Донеччини триває. Завдяки релокації обласні комунальні заклади продовжують свою повноцінну діяльність у більш безпечних регіонах України. Донецька облдержадміністрація підтримує провідних та перспективних спортсменів, а також їхніх тренерів, які своєю наполегливою працею продовжують здобувати нагороди престижних міжнародних змагань та прославляти Україну на весь світ», - зазначив Вадим Філашкін.

«Дякую спортивному і молодіжному активу Донецької та Луганської областей за те, що продовжуєте плідно працювати. Своєю самовідданістю та незламністю ви даєте нам натхненний приклад. Тільки спільними зусиллями ми подолаємо всі найскладніші випробування!», - наголосив Матвій Бідний.

 
 
 
 
 
 
 
04.07.2024

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах