Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


14 червня – Всесвітній день донора крові

Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. У першу чергу, ця дата символізує вдячність донорам за їхній внесок у порятунок людей, які потребують переливання крові.

Всесвітній день донора крові заснувала Організація Об’єднаних Націй у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в Женеві. І дата 14 червня обрана невипадково – цього дня в 1868 році народився австрійський лікар, лауреат Нобелівської премії Карл Ландштейнер, який відкрив групи крові людини.

Донор з латині – це «той, що дарує». «Донорство крові рятує життя» – це не просто вислів, це заклик про допомогу. Бо саме з крові виробляють життєво необхідні компоненти.

У реаліях російської загарбницької війни проти України тема донорства є особливо актуальною, адже сьогодні донорської крові потребують українські захисники та захисниці, а також цивільні, які стають жертвами ворожих обстрілів.

Запрошуємо долучитися до благородної справи всіх бажаючих, хто відповідає вимогам щодо донорства. Подаруйте частинку своєї любові – здайте кров для тих, кому вона дуже потрібна, і врятуйте життя!

 
14.06.2024

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах