Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмен Донецької області Леон Білицький отримав премію Анатолія Трубіна

Триває спільний проєкт неурядової організації «Асоціація нескорених громад» та її амбасадора здоров’я і спорту Анатолія Трубіна – голкіпера національної збірної України з футболу, вихованця донецького «Шахтаря», який наразі грає за португальську «Бенфіку».

У рамках цієї програми щомісячно надається грошове заохочення в розмірі 5000 гривень для чотирьох спортсменів із Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, які наразі частково окуповані російськими військами.

Премію від Трубіна в червні отримав Леон Білицький – заслужений майстер спорту України з Покровської міської громади Донеччини, який з року в рік має міжнародні здобутки. У квітні 2024-го на чемпіонаті Європи в Парижі Леон переміг у вправах поштовх, двоборство та триборство, а також став срібним призером у вправі ривок. У 2023 році Білицький здобув три золоті медалі чемпіонату світу та дві нагороди чемпіонату Європи.

За словами Анатолія Трубіна, проєкт буде тривати мінімум пів року. Один із найвідоміших українських футболістів сам народився в Донецьку та покинув рідне місто через війну в 2014-му. Розуміючи труднощі, з якими стикаються переселенці з тимчасово окупованих територій, Анатолій прагне підтримати спортсменів різних напрямів.

 

 
12.06.2024

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах