Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Згідно з Постановою Верховної Ради України від 01 червня 2021 року № 1490-ІХ, щорічно 4 червня в Україні на державному рівні вшановується пам’ять дітей України, які загинули внаслідок російського вторгнення.

«На території Донецької, Луганської та інших областей із 2014 року внаслідок збройної агресії Російської Федерації та інших дій держави-агресора проти України загинуло щонайменше 240 дітей», - йшлося у парламентській Постанові.

З 24 лютого 2022 року діти України знову страждають від нової хвилі військових злочинів та жорстокості, з якими на нашу землю прийшла російська армія. Від цієї чорної дати до сьогоднішнього дня, згідно актуальних зафіксованих даних Офісу генерального прокурора України, загинуло 550 дітей, 1366 зазнали поранень. При цьому насправді загиблих і постраждалих дітей значно більше, адже наведена статистика не враховує фактів, які відбуваються на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, у місцях ведення активних бойових дій.

На превеликий жаль, Донецька область очолює рейтинг сумної статистики цієї війни: від 24 лютого 2022 року на Донеччині загинуло щонайменше 257 безневинних дітей. Серед них є також і юні спортсмени. Зокрема, у заблокованому російськими загарбниками Маріуполі в березні 2022 року ворожі снаряди вбили 11-річну гімнастку Катерину Дяченко, 13-річного Назара Зуя, 14-річну важкоатлетку Аліну Перегудову, 16-річного Олега Вовка, 17-річного кікбоксера Венедикта Василькова. Ці діти прагнули на змаганнях найвищого рівня здобувати перемоги для Донеччини та України, але усі їх мрії вбили окупанти.

Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над ними, їхньої депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.

  
 
 
04.06.2024

Новини

Розклад виступів олімпійців Донецької області на Іграх-2024 у Парижі

 

Триває реєстрація на забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах