Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Скелелазка Донеччини Ксенія Горєлова здобула «золото» на етапі молодіжного Кубку Європи в Італії

24-25 травня в італійському місті Меццоломбардо відбувся другий у 2024 році етап молодіжного Кубку Європи зі скелелазіння у дисципліні «швидкість», що передбачає підйом на вертикальну стінку за мінімальний час.

Яскравою перемогою на змаганнях відзначилася майстер спорту України Ксенія Горєлова – 17-річна атлетка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, студентка першого курсу Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки, стипендіатка Донецької області, представниця міста Краматорськ.

У молодіжній віковій групі «A» Ксенія здобула золоту медаль, випередивши 17 суперниць із 8 країн: Австрії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, України та Франції. Кваліфікацію Ксенія подолала з часом 8.038 секунд, у чвертьфіналі та півфіналі її результати склали відповідно 8.28 та 7.97 с. У фінальному протистоянні Горєлова з часом 8.13 секунд перемогла італійку Сару Строккі.

Підготував спортсменку до змагань тренер Ігор Тяпкін.

Нагадаємо, що на першому в поточному році етапі Кубку Європи серед молоді в польському Любліні Горєлова здобула «срібло»,  показавши у фіналі результат 8.09 с.

Ще одна представниця ШВСМ Донецької області на етапі молодіжного Кубку Європи в Меццоломбардо – Катерина Голобокова з Курахового – посіла 4 місце в юніорській віковій групі U20. Спортсменка Донецького обласного коледжу ім. С. Бубки та ШВСМ Анна Фалєєва стала сьомою в категорії U16.

 

27.05.2024

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах