Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Орієнтувальники Донецької області виступили на літній Гімназіаді України

З 16 по 19 травня в Києві відбулися змагання VI літньої Гімназіади України зі спортивного орієнтування (бігом). 100 представників дев’яти регіонів країни, що склали 12 команд, боролися за чемпіонство на 3-х дистанціях: середній, короткій та в спринті у паркових масивах.

Донецьку область на турнірі представили 5 хлопців і 5 дівчат із Краматорської, Бахмутської та Дружківської громад на чолі з тренером-викладачем Обласної ДЮСШ для дітей Сергієм Тарасенком.

У особистому заліку кращий результат показав краматорський спортсмен Євген Житков – він здобув бронзові нагороди на середній дистанції та в спринті, а також був сьомим на короткій дистанції.

Спортсмен із Дружківки Юрій Лященко на короткій дистанції посів шосте місце.

За підсумками командного заліку збірна Донецької області стала п’ятою, що є непоганим результатом, враховуючи неповноту її складу (10 учасників із 12 можливих) і всі складнощі підготовки у воєнних умовах. Так, орієнтувальники Донеччини є вимушеними переселенцями та знаходять можливості для тренувань у різних куточках України.

Участь у літній Гімназіаді стала можливою завдяки консолідованим зусиллям Донецького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, відокремленого підрозділу Федерації спортивного орієнтування України в Донецькій області.

 

25.05.2024

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах