Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: «У співпраці зі спортивними федераціями доводимо, що Донецька область – це Україна. Була, є і буде»

У розвитку спортивної сфери Донеччини важливу роль відіграють регіональні громадські організації з видів спорту, з якими співпрацює управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Друге в 2024 році засідання координаційної ради, у рамках якого обговорили нагальні питання, відбулося 14 травня.

«Станом на сьогодні нам відомо про 93 представників сфери фізичної культури та спорту Донеччини, які долучилися до Сил оборони України – сердечна вдячність кожному воїну. Завдяки героїзму українських захисників ми маємо можливість тримати спортивний стрій та докладати максимум зусиль, аби на найпрестижніших міжнародних змаганнях були гідно представлені Донецька область та Україна. Попри всі складнощі воєнного часу, протягом 2024 року вже проведено 84 заходи обласного рівня – дякуємо колегам із інших регіонів держави за те, що гостинно приймають наших спортсменів. Представники Донеччини на 175 всеукраїнських змаганнях здобули 872 медалі, з яких 361 золота, а на 109 міжнародних турнірах відзначились 207 нагородами, і 89 з них є золотими. Кожна перемога – це позитивні емоції для мешканців регіону. Кожна поява на міжнародному п’єдесталі пошани є черговим свідченням, що Донецька область – це Україна. Була, є і буде», - зазначив Володимир Мицик, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Незважаючи на всі складнощі, спричинені російським повномасштабним вторгненням на територію України, Донецька обласна державна адміністрація продовжує раніше започатковані ініціативи щодо розвитку спорту в регіоні. Окрім постійного забезпечення діяльності комунальних закладів, у 2024 році це виплата щомісячних стипендій (що є одними з найбільших в Україні) 79 спортсменам і 30 тренерам, заробітних плат 22 перспективним атлетам у складі Донецької обласної штатної команди резервного спорту, а також одноразових грошових винагород за високі результати на офіційних міжнародних змаганнях.

«Підтримку з обласного бюджету ми маємо відпрацьовувати спільними досягненнями на всеукраїнському і міжнародному рівнях. Маємо й надалі зміцнювати авторитет та імідж Донецької області. Тільки щоденні наполегливі зусилля дозволять нам доводити в різних куточках світу, що Україна – це потужна держава, а українці – сильна та незламна нація», - зауважив Володимир Мицик.

 

У рамках засідання координаційної ради розглянули 9 питань:

- про аналіз виконання індивідуальних планів підготовки спортсменів Донецької області, які отримують стипендії з обласного бюджету, та спортсменів-інструкторів штатної спортивної команди резервного спорту з олімпійських видів спорту;

- про аналіз кількості осіб, що займаються спортивною діяльністю в Донецькій області, у розрізі видів спорту (відповідно до річного статистичного звіту);

- про підготовку спортсменів Донецької області – кандидатів для участі в Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в м. Париж (Франція);

- про роботу комунального некомерційного підприємства «Донецький регіональний центр спортивної медицини»;

- про організацію та проведення роботи, спрямованої на попередження застосування допінгу в спорті;

- про порядок присвоєння спортивних звань в сучасних умовах;

- про сприяння в проведенні Всеукраїнського легкоатлетичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»;

- про підтримку громадськими організаціями (федераціями) з видів спорту проєкту «Спортивні традиції Донеччини»;

- про аналіз своєчасності та якості надання авансових звітів матеріально-відповідальними особами з неолімпійських видів спорту.

Доповідачами на засіданні координаційної ради виступили: в.о. начальника відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Анастасія Юдова, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» Антон Діденко, заступник директора з навчально-тренувальної роботи Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Вікторія Пустовіт, директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Володимир Страшко.

 
 

Щоб слідкувати за спортивним життям Донецької області, оберіть для себе будь-який зручний канал отримання інформації:

Сайт: sportdonoda.gov.ua
Фейсбук: www.facebook.com/sportdonoda
Телеграм: t.me/sportdonoda
Інстаграм: www.instagram.com/sportdonoda
Твіттер (X): twitter.com/sportdonoda

14.05.2024

Новини

Розклад виступів олімпійців Донецької області на Іграх-2024 у Парижі

 

Триває реєстрація на забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах