Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсменка Донецької області Тетяна Пеніна отримала премію Анатолія Трубіна

Стартував спільний проєкт неурядової організації «Асоціація нескорених громад» та її амбасадора здоров’я і спорту Анатолія Трубіна – голкіпера національної збірної України з футболу, вихованця донецького «Шахтаря», який наразі грає за португальську «Бенфіку».

У рамках цієї програми щомісячно надаватиметься грошове заохочення в розмірі 5000 гривень для чотирьох спортсменів із Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, які наразі частково окуповані російськими військами.

Премії від Трубіна в травні удостоїлася 15-річна Тетяна Пеніна – представниця Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Донецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Дівчина має звання «Майстер спорту України міжнародного класу з підводного спорту». У 2023 році на трьох етапах Кубку світу серед юніорів, що пройшли в Італії, Литві та Угорщині, Тетяна здобула 4 золоті та 3 срібні медалі. Спортсменка продовжує радувати своїми досягненнями і в 2024 році: у її активі 4 золоті та 1 срібна нагороди за підсумками етапів Кубку світу у Франції та Італії.

«Разом із командою Асоціації нескорених громад обрали перших чотирьох спортсменів, які отримують премію. Також дякую за допомогу керівникам управлінь спорту кожної області. Цей проєкт буде тривати мінімум пів року. Його задача – підтримати спортсменів різних напрямів у важкий для країни час. Вірте у себе та інших. Сила – у єдності», - відзначив Анатолій Трубін.

 

Разом із Тетяною Пеніною премію в травні отримали: Микола Бараннік з Луганської області – чемпіон світу з пауерліфтингу 2022-2023 років, Олексій Масик із Запорізької області – бронзовий призер з греко-римської боротьби на юнацьких Олімпійських іграх, Тетяна Насонова з Херсонської області – чемпіонка світу-2023 з легкої атлетики серед ветеранів у штовханні ядра.

Відзначимо, що Анатолій Трубін народився в Донецьку та покинув рідне місто через війну, розпочату російським агресором у 2014 році. Розуміючи труднощі, з якими стикаються спортсмени з тимчасово окупованих територій, один із найвідоміших українських футболістів активно підтримує молодь, бере участь у благодійних заходах, зустрічах з маленькими футболістами, зборах для дітей-переселенців та постраждалих від війни.

Асоціація нескорених громад була створена з метою адвокації людей з ТОТ перед суспільством, державою та міжнародною спільнотою. Організація реалізує проєкти, направлені на всебічну підтримку жителів підопічних регіонів на рівні держави та світу. Активно виступає на європейських платформах та співпрацює зі світовими благодійними організаціями.

 
13.05.2024

Новини

Розклад виступів олімпійців Донецької області на Іграх-2024 у Парижі

 

Триває реєстрація на забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах