Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Міністерство молоді та спорту України провело нараду з питань розвитку масового спорту

22 березня за ініціативи Мінмолодьспорту відбулася онлайн-нарада з питань розвитку масового спорту в регіонах України за участю заступників обласних державних (військових) адміністрацій, начальників структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту і керівників обласних центрів «Спорт для всіх».

Вступне слово мав очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний: «Дякую представникам усіх регіонів, які знайшли можливість долучитися сьогодні до розгляду нагальних питань. Перед нами стоять важливі завдання, пов’язані зі здоров’ям населення – адже це є запорукою нашої стійкості, нашої волі та сили боротися за світле майбутнє країни. Починається новий сезон щодо залучення мешканців регіонів до рухової активності, і як гарний помічник у цьому зарекомендував себе проєкт «Активі парки – локації здорової України». Упевнений, що спільними зусиллями ми зможемо вивести цю роботу в 2024 році на більш високий рівень. І першочерговий фокус нашої уваги буде спрямований на ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб».

Від Донеччини участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Ігор Бойко, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко й інші представники спортивної сфери регіону.

Матвій Бідний представив присутнім керівників реструктуризованих департаментів Міністерства молоді та спорту України: Оксану Анастасьєву – директора департаменту спорту вищих досягнень та Сергія Тимофєєва – директора департаменту масового спорту та здоров’я нації.

Зі свого боку, Сергій Тимофєєв представив учасникам наради керівників структурних підрозділів департаменту масового спорту та здоров’я нації: Лідію Юзвов – начальника відділу координації фізкультурно-спортивної реабілітації, спорту осіб з інвалідністю та спорту ветеранів війни; Тетяну Семеник – начальника відділу моніторингу фізичної культури; Зінаїду Осіпову – начальника відділу дитячо-юнацького та резервного спорту; Гліба Колмогорова – в. о. начальника відділу формування здорового способу життя.

 
 

На нараді обговорили питання субвенції державного бюджету місцевим бюджетам для фінансування координаторів соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Так, розподіл цієї субвенції на 2024 рік було затверджено згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 березня № 206-р. Детальну інформацію щодо цього й відповіді на запитання колег із регіонів надали директор департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту Сергій Тимофєєв та директор Державної установи Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина.

Наступним питанням порядку денного стала організація проєкту «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги серед учнів закладів загальної середньої освіти», фінальний етап якого з п’яти видів спорту (баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та черліденгу) планується провести в червні у Києві.

У рамках наради актуалізовано необхідність надання пропозицій щодо змін до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу» та інших правових актів галузі.

Також піднімалися теми, присвячені фізкультурно-оздоровчим заходам згідно Єдиного календарного плану – проведення тренінгу для координаторів «Родина координаторів активних парків», плани та організація проведення фізкультурно-оздоровчих заходів «Тато, мама, я – активна сім’я» та інших.

За результатами наради прийнято рішення систематично проводити зустрічі у визначеному форматі задля координації спільних дій щодо розвитку масового спорту в Україні.

 

22.03.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах