Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донеччини виграли командний залік чемпіонату України серед юнаків до 17 років

З 11 по 16 березня в місті Луцьк відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків і дівчат до 17 років, що зібрав близько 260 учасників із 20 областей та столиці країни.

Донеччину на змаганнях представили 20 спортсменів, 10 з яких підіймалися на п’єдестал пошани. У сумі двоборства Донецька область має 4 чемпіонів, 3 срібних та 2 бронзових призерів. З урахуванням «малих» медалей за вправи ривок і поштовх загалом у активі регіону виявилося 25 нагород: 11 золотих, 6 срібних і 8 бронзових.

Збірна Донеччини серед юнаків до 17 років переконливо перемогла в командному заліку України, набравши 916,5 очок (у найближчих переслідувачів з Хмельниччини 655,5 очок). Дівчата з Донецької області посіли 5 командне місце із 381 очком у доробку.

Кращими у своїх вагових категоріях стали:

- у в/к до 49 кг із сумою двоборства 160 кг, вперше виконавши норматив майстра спорту України – Данило Самойлов (Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки / Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з важкої атлетики, Бахмут/Краматорськ);

- у в/к до 55 кг із сумою двоборства 152 кг – Вероніка Гончарова (ДОСФКСП ім. С. Бубки / ОСДЮСШОР / Школа вищої спортивної майстерності, Бахмут/Білозерське);

- у в/к до 96 кг із сумою двоборства 261 кг, вперше виконавши норматив кандидата у майстри спорту України – Андрій Скляр (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Дружківка);

- у в/к +102 кг із сумою двоборства 325 кг, вперше виконавши норматив майстра спорту України – Владислав Голованов (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР/ШВСМ, Бахмут/Білозерське).

Срібні призери: у в/к до 45 кг із вперше виконаним нормативом майстра спорту України за сумою двоборства 116 кг – Олександра Шиляєва (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське); у в/к до 55 кг із сумою двоборства 164 кг – Дмитро Свердлович (БДТ/ОСДЮСШОР/ШВСМ, Новогродівка); у в/к +102 кг із сумою двоборства 252 кг – Святослав Ангєлов (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Краматорськ).

Бронзові призери: у в/к до 61 кг із сумою двоборства 177 кг – Олександр Жалов (ОСДЮСШОР, Краматорськ); у в/к до 81 кг із сумою двоборства 229 кг – Михайло Малюк (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське).

Четвертим місцем у ваговій категорії до 55 кг із сумою двоборства 120 кг, виконанням нормативу кандидата у майстри спорту України та малою «бронзою» в поштовху (70 кг) відзначилася Злата Міхович (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське).

Відзначимо, що всі переможці та призери чемпіонату України U17 від Донецької області є кандидатами на участь у чемпіонаті Європи з важкої атлетики в зазначеній віковій групі, що має пройти в червні у Греції. Владислав Голованов також матиме можливість представити рідний регіон та країну на чемпіонаті світу серед юнаків до 17 років (травень, Перу).

Підготували важкоатлетів Донеччини наступні тренери-викладачі: Ігорі Обухови, Володимир Жога, Олег Санніков, Єлізавета Олійник, Віктор Кузнєцов, Віталій Басонов.

 
 
19.03.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах