Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013-2014 років.

Події 20 лютого 2014 року стали кульмінацією масового громадянського протесту, який тривав з 21 листопада 2013-го до 22 лютого 2014-го. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

20 лютого 2014-го під час намагань влади розігнати протестувальників в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні. Загалом до Небесної Сотні увійшли 107 загиблих.

День Героїв Небесної Сотні – це день жалоби, оскільки він пов’язаний із загибеллю громадян під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України, але водночас він закликає вшановувати боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу.

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Ця пам’ять живе в серцях українців, сприяючи громадській активності, консолідації суспільства та формуючи усвідомлення відповідальності кожного за майбутнє України.

Залишаємось гідними своїх Героїв!

 
20.02.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах