Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина визначила переможця обласного етапу «Олімпійське лелеченя»

Четвертий рік поспіль, за ініціативи Національного олімпійського комітету України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України проводиться Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя», який проходить з початку навчального року серед учнів 5-6 класів загальноосвітніх шкіл.

Проведення цього заходу сприяє вихованню дітей у дусі олімпійських цінностей та впровадження в суспільстві здорового способу життя, що в свою чергу, забезпечує поліпшення здоров'я нації, її фізичний розвиток і духовне збагачення.

Проект Національного олімпійського комітету України «Олімпійське лелеченя» впевнено пройшовся містами Донецького регіону. Його учасники звичайні школярі 5-6 класів, які захоплюються фізкультурою та спортом.

4 квітня Донецьке училище олімпійського резерву ім.С.Бубки гостинно прийняло обласний етап, у якому взяли участь команди-переможці зональних етапів з 5 міст Донеччини – Красноармійська, Макіївки, Артемівська, Волновахи та Горлівки.

Вочевидь, що дитяче олімпійське свято вдалося, а почесні гості – заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталя Точилова, голова Донецького обласного відділення НОК України Анатолій Кучеров, завідувач відділу фізичної культури та спортивно-масової роботи Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Мельнійчук та срібна призерка XXIX Олімпійських ігор, Заслужений майстер спорту з легкої атлетики Ірина Ліщинська – однозначно визначили, що основна мета заходу – виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, дружби, взаємоповаги, солідарності, благородства, формування у них навичок культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом безперечно виконана.

Найспритнішими у естафетах та рухливій грі «Артбол» виявилась команда з Артемівська, а найкращими знавцями у тематиці олімпійського руху стали учні з Макіївки. Найцікавіше презентувати свою команду у мультимедійному вигляді та за музичним супроводом вдалося команді з Макіївки. Також перемогли макіївчани і у веселих естафетах.

За підсумками всіх випробувань перемогу виборола команда макіївської загальноосвітньої школи № 57 Друге місце посіли учні Часівоярської загальноосвітньої школи № 15 м. Артемівська, а третє – Красноармійського навчально-виховного комбінату навчально-виховного комплексу. Четверте місце поділили між собою учні Волноваської загальноосвітньої школи № 3 та команда «загальноосвітньої школи № 88 багатопрофільного ліцею «Мрія» Горлівки. Кожен учасник отримав цінні подарунки від Національного олімпійського комітету України.

На переможців чекає Всеукраїнський етап «Олімпійського лелеченя».

 
За інформацією Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету
 
04.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах