Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: «У 2024 році маємо показувати високі спортивні результати, доводячи силу та незламність»

31 січня в режимі онлайн відбулося перше в 2024 році засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА, учасниками якого стали члени колегії, керівники обласних комунальних закладів фізкультурно-спортивної спрямованості та координатори з розвитку видів спорту в регіоні.

Окрім оновлення списків спортсменів Донецької області – кандидатів для участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі, на заході було розглянуто ще декілька важливих питань.

«Попри всі складнощі, викликані російським воєнним вторгненням на територію України, Донецька обласна державна адміністрація виділяє кошти на утримання сфери фізичної культури та спорту, на проведення заходів. 2024-й рік – олімпійський та паралімпійський, тож наші спортсмени й тренери завдяки обласній підтримці матимуть можливість для якісної підготовки до відбіркових ліцензійних змагань та до самих Ігор у Парижі. Розуміємо непрості умови: це і вимушене переміщення, і труднощі, що виникають у процесі навчально-тренувальних зборів та в проведенні змагань. Але незважаючи на всі перешкоди ми маємо в 2024 році показувати високі спортивні результати, доводячи силу та незламність», - зазначив у вступному слові начальник управління Володимир Мицик.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління Марина Будовій доповіла з питання про перелік напрямів проведення заходів з фізичної культури та спорту Донецької області на 2024 рік, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету. До цього переліку увійшли: спортивні заходи з підготовки та участі збірних команд і спортсменів області у змаганнях усіх рівнів з 32 олімпійських та 44 неолімпійських видів спорту; спортивні заходи щодо підготовки спортсменів області-кандидатів на участь в Іграх XXXIII Олімпіади; спортивні заходи серед учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їхніх сімей; спортивні заходи з розвитку олімпійського руху; спортивні заходи з розвитку спорту серед ветеранів; спортивні заходи серед місцевих осередків всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості; спортивно-масові заходи.

Розподіл коштів з олімпійських та неолімпійських видів проведено на основі визначених критеріїв, серед яких такі: категорія пріоритетності виду спорту; кількість заходів, включених до календарного плану Донецької області на 2024 рік; кількість осіб у збірній команді Донецької області на 2024 рік. А також для олімпійських видів спорту – кількість кандидатів на Олімпійські ігри-2024 та (для ігрових командних літніх видів спорту) наявність команд, які беруть участь у лігах (супер-, вищій, першій, другій) чемпіонатів України, для неолімпійських видів спорту – кількість кандидатів на Всесвітні ігри 2025 року.

 
 

Марина Будовій також озвучила питання щодо укладення договорів про співробітництво між управлінням і громадськими організаціями, громадськими об’єднаннями фізкультурно-спортивної спрямованості. Так, наразі відповідні документи подали 52 організації – з ними погоджені угоди, що діятимуть до 31 грудня 2024 року. Щодо можливого співробітництва з іншими ГО, рішення прийматимуться по мірі надходження документів.

У рамках засідання колегії  було висвітлено інформацію про стан виконавської дисципліни та організацію роботи зі зверненнями громадян у 2023 році. Головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління Олена Богданович зазначила, що минулоріч до управління надійшло 2325 документів (збільшення на 34,3% у порівнянні з 2022 роком). Загалом у 2023-му виконано 1024 контрольних документи (у 2022-му було 665). Також у 2023 році керівництвом управління надано 352 доручення, з порушенням строків виконання та невиконаних немає.

Протягом 2023 року до управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації надійшло 3 звернення громадян, а також 14 запитів на доступ до публічної інформації (у 2022 році було 9). Запити відпрацьовані своєчасно, порушень терміну немає.

«Усі ми віримо, що 2024 рік буде успішним та переможним. Спільно докладатимемо для цього максимум зусиль. Тримаймо спортивний стрій!» - резюмував Володимир Мицик.

  


Щоб слідкувати за спортивним життям Донецької області, оберіть для себе будь-який зручний канал отримання інформації:

Сайт: sportdonoda.gov.ua
Фейсбук: www.facebook.com/sportdonoda
Телеграм: t.me/sportdonoda
Інстаграм: www.instagram.com/sportdonoda
Твіттер (X): twitter.com/sportdonoda

01.02.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах