Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик взяв участь у онлайн-нараді з реінтеграції населення деокупованих територій

24 січня у форматі онлайн відбулася нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

У відеоконференції взяло участь керівництво облдержадміністрації: радник патронатної служби голови Тамара Лук’янчук, начальник управління фізичної культури та спорту Володимир Мицик, начальник управління культури і туризму Вікторія Точена, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Лілія Золкіна.

В рамках наради були обговорені питання інформаційної, культурної реінтеграції, відновлення сфери фізичної культури та спорту і молодіжної сфери на деокупованих територіях.

Наразі уже готовий перший драфт Стратегії державної політики щодо відновлення влади та реінтеграції населення деокупованих територій, де визначено її мету і принципи, сформовано стратегічні цілі та шляхи розв’язання проблем.

Задля відновлення та захисту порушених прав людини і основоположних свобод на деокупованих територіях у спортивній сфері пропонується: відновлення діяльності мережі закладів фізичної культури і спорту, залучення до системи підготовки спортсменів кваліфікованого тренерсько-викладацького складу; відновлення роботи центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»; проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів з видів спорту, у тому числі серед осіб з інвалідністю; реалізація соціального проекту «Активні парки - локації здорової України» з метою залучення усіх груп населення до занять руховою активністю; прийняття рішення щодо пріоритетності відновлення та кількості об’єктів спортивної інфраструктури відповідно до затверджених державних соціальних стандартів і нормативів.

«Маємо докласти максимум зусиль, щоб розробити дієві концепції. Україна обов’язково поверне всі свої території. І нам необхідне чітке бачення державної політики після деокупації», – наголосила Ірина Верещук.

 

 
24.01.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах