Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецьк зберіг за собою право провести Кубок Європи-2014 з багатоборства

Донецьк зберіг за собою право провести Кубок Європи-2014 з багатоборства (І та ІІ ліги). Про таке рішення Європейська асоціація легкої атлетики сьогодні, 3 квітня, повідомила Федерацію легкої атлетики України.

Питання про перенесення змагань постало у зв’язку зі складною ситуацією, яка склалася в країні. За останні місяці було проведено ряд зустрічей і консультацій, українська сторона навела численні аргументи стосовно спроможності провести турнір на найвищому рівні. Дану тему, зокрема, обговорювали під час VIII Європейської конференції з легкої атлетики для керівників федерацій (28-31 березня 2014 р., м. Копенгаген).

«Наша позиція стосовно даного питання була чіткою і однозначною, – заявив виконавчий директор Федерації легкої атлетики України Андрій Ревуцький, який брав участь у конференції. – Люди втрачали життя за Україну, за прагнення підкреслити її самобутність, віднайти справедливість, отримати чесні реформи, які притаманні більшості європейських країн. Нова влада всіляко намагається стабілізувати ситуацію і рухається в напрямку європейських цінностей. За таких умов було б справедливо залишити Кубок Європи з багатоборства в Україні. Це було б сигналом для наших співвітчизників до того, що нас підтримують на міжнародному рівні».

Зусилля українців не були марними, і ЄА прийняла рішення на нашу користь. Кубок Європи з багатоборства (І та ІІ ліги) Донецьк прийме 5-6 липня 2014 року.

«Сьогодні ми отримали підтвердження з ЄА стосовно того, що Кубок Європи все ж відбудеться в Україні. Переконати їх у правильності такого рішення нам вдалося завдяки спільними зусиллями Федерації легкої атлетики України з Міністерством молоді та спорту України, обласною та міською владою Донецька і Національним олімпійським комітетом України. Важливим аргументом став і той факт, що організаційний комітет Кубка Європи з багатоборства (І та ІІ ліги) виконав серйозний обсяг роботи на шляху до проведення змагань на найвищому рівні, - наголосив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. – Прийняте ЄА рішення доводить, що Україна рухається у правильному напрямку, і це буде лише один з кроків до подальшого розвитку нашої батьківщини».

Для довідки

У 2014 році змагання Кубку Європи з багатоборства у двох дивізіонах Кубку Європи – першій та другій лігах – пройдуть у Донецьку протягом двох днів, 5-6 липня. Спортивною базою для їх проведення стане РСК «Олімпійський». Змагання у третьому дивізіоні – Суперлізі – проходитимуть також 5-6 липня в польському місті Торун.

За попередніми даними, у I і II лігах Кубка Європи в Донецьку візьмуть участь 128 багатоборців більш ніж з 25-ти країн континенту.

Збірна України виступить у Першій лізі і побореться за право виходу в Суперлігу. Для цього в командному заліку їй необхідно зайняти місце не нижче другого. Суперниками наших атлетів будуть представники Італії, Чехії, Швеції, Фінляндії, Іспанії, Норвегії та Португалії.

Кубок Європи з багатоборства – це щорічне міжнародне змагання з легкої атлетики, у якому змагаються провідні багатоборці європейських країн (з 2011 року було прийнято рішення не проводити Кубок Європи з багатоборства в Олімпійський рік). У рамках Кубку Європи проходять змагання з десятиборства серед чоловіків (включає біг на 100 метрів, 110 метрів з бар’єрами, 400 метрів, 1500 метрів, стрибок у довжину, стрибок у висоту, стрибок із жердиною, штовхання ядра, метання диску та метання списа) та із семиборства серед жінок (включає біг на 100 метрів з бар’єрами, 200 метрів, 800 метрів, стрибок у висоту, стрибок у довжину, штовхання ядра та метання списа).

 
03.04.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах