Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вадим Філашкін: Спортсмени та тренери Донеччини своїми перемогами заслуговують на підтримку стипендіями

Донецька обласна державна адміністрація постійно приділяє значну увагу розвитку спорту регіону, зокрема, заохочуючи провідних атлетів та тренерів щомісячними стипендіями.

26 грудня з метою формування відповідних списків на 2024 рік відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна.

«Як і до російського повномасштабного вторгнення, Донецька область продовжує підтримувати спортсменів та тренерів, які роблять все можливе, аби прославити наш регіон на змаганнях найвищого рівня. Своїми яскравими перемогами вони заслуговують на підтримку стипендіями. Віримо, що ці щомісячні заохочення будуть і надалі гарним підґрунтям для плідної підготовки та успішних виступів наших атлетів», - зазначив Вадим Філашкін.

Про кандидатів на отримання стипендій з обласного бюджету доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Він зауважив, що в 2023 році попри всі складнощі, спричинені війною, атлети і тренери здобули понад 700 міжнародних нагород. І серед них 315 медалей є золотими – тобто стільки разів на честь атлетів Донеччини здіймався прапор України та лунав державний гімн, що додає гордості за земляків.

Стипендії для спортсменів і тренерів встановлені в розмірі від двох до шести прожиткових мінімумів, і в 2024 році дорівнюватимуть від 5840 до 17520 грн.

Після попереднього розгляду кандидатур щодо їх відповідності вимогам, зазначеним у Положенні, відбулося голосування членів обласної комісії. У підсумку, узгоджено списки на отримання стипендій: 39 – для спортсменів з олімпійських видів спорту (20 стипендій у розмірі шести прожиткових мінімумів, 19 – у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів), 20 – для спортсменів з неолімпійських видів спорту (10 – чотири прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми), 20 – для спортсменів з інвалідністю (10 – чотири прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми); 20 – для тренерів з олімпійських видів спорту (10 – три прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми), ще по 5 – для тренерів з неолімпійських видів спорту та тренерів спортсменів з інвалідністю (вони матимуть стипендії в розмірі двох прожиткових мінімумів).

Передбачається, що матеріальні заохочення щомісяця отримуватимуть представники таких видів олімпійських видів спорту, як бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, велосипедний спорт, вітрильний спорт, дзюдо, легка атлетика, скелелазіння, стрибки у воду, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, триатлон, тхеквондо (ВТФ); з неолімпійських видів спорту – гирьовий спорт, кікбоксинг WAKO, пауерліфтинг, підводний спорт, радіоспорт, спортивне орієнтування, сумо, пляжна боротьба, боротьба самбо, ушу; з видів спорту серед осіб з інвалідністю – велоспорт, веслування академічне, дзюдо, легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, спортивні танці на візках, шашки.

Остаточний поіменний перелік спортсменів і тренерів Донецької області, які матимуть стипендії в 2024 році, буде оприлюднено після прийняття відповідного розпорядження керівника облдержадміністрації, обласної військової адміністрації. При цьому в разі зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки, що буде виявлятися завдяки щомісячному моніторингу, у списку стипендіатів проводитимуться заміни з переліку тих, кого було включено в резерв.

 
 
26.12.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах