Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Успішний досвід Донеччини в реалізації проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Донецька область – один із небагатьох регіонів України, де в 2023 році на 100% використано державну субвенцію задля реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Про це зазначили на нараді, що відбулася 18 грудня під головуванням директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Олександра Стеценка і директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрія Ребрини.

Участь у заході взяли представники всіх регіонів України. Напрацювання Донеччини презентували начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик і директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Новий етап у реалізації проєкту «Активні парки – локації здорової України», що був ініційований Президентом України в 2021 році та поставлений на певну паузу через російське повномасштабне вторгнення, розпочався навесні 2023-го. Завдяки державній субвенції вдалося забезпечити роботу координаторів проєкту – наразі фізкультурно-спортивні заходи в найрізноманітніших форматах на території Донецької області проводять 9 координаторів. Регулярними тренуваннями та змаганнями станом на кінець року охоплені мешканці 8 громад: Білозерської, Добропільської, Дружківської, Мирноградської, Новогродівської, Олександрівської, Покровської та Селидівської.

У рамках наради також обговорили плани на наступний 2024 рік.

«Донеччина щиро дякує Міністерству молоді та спорту України і Всеукраїнському центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за надану субвенцію. Реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» дарує мешканцям регіону такі важливі позитивні емоції, заряд бадьорості та енергії. Тож робитимемо все можливе, аби в 2024 році збільшилася кількість залучених до проєкту громад та працюючих у них координаторів», - зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

 

18.12.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах