Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Щорічно 3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Його головною метою є привернення більшої уваги до захисту прав осіб з особливими потребами, кращого розуміння їхніх проблем та пошуків шляхів щодо їх вирішення.

Повномасштабне російське воєнне вторгнення на територію України, на превеликий жаль, примножило кількість випробувань для українців. Інвалідність отримали наші мужні військові, захищаючи державу від окупантів, також від російських жахливих обстрілів постраждала велика кількість цивільних.

Спільне завдання всіх нас, українців – докласти максимум зусиль, аби допомогти людям з інвалідністю знайти себе в суспільстві, реалізувати свої здібності, таланти і прагнення до самовираження. Одним із гарних засобів реабілітації виступають фізична культура та спорт. Відомо багато прикладів, коли постійні спортивні тренування й участь у змаганнях допомагали людям з інвалідністю отримати потужний заряд мотивації та натхнення – жити далі й самовдосконалюватися, відчувати себе потрібними та важливими для країни. Зокрема, ми надзвичайно пишаємося силою духу українських спортсменів, які перемагають суперників і перемагають себе, досягаючи найвищих результатів на Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Ми впевнені: проблеми людей з інвалідністю мають бути постійним питанням порядку денного державної політики, безбар’єрність та доступність – головним принципом її реалізації.

Міжнародний день людей з інвалідністю є нагадуванням усім про наш обов’язок: виявляти увагу, турботу і милосердя до людей з особливими потребами, всіляко допомагати їм.

Дякуємо кожному і кожній, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки – це справжній вияв доброти, чуйності й любові!

 
03.12.2023

Новини

Розклад виступів олімпійців Донецької області на Іграх-2024 у Парижі

 

Триває реєстрація на забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах