Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Гандбольний клуб «Донбас» в Ужгороді продовжує наполегливу підготовку до матчів української Суперліги

Команда гандболістів, яка представляє Донецьку область, через повномасштабне російське вторгнення в 2022 році змінила місце тренувального процесу з Запоріжжя на Ужгород.

Цілеспрямована кропітка підготовка до матчів чоловічої Суперліги чемпіонату України дозволяє клубу «Донбас» продовжувати претендувати на здобуття нагород. Так, у сезоні 2022/2023 років гандболісти Школи вищої спортивної майстерності Донеччини стали бронзовими призерами Суперліги та Кубку України.

У сезоні 2023/2024 років ГК «Донбас» після двох турів та зіграних 7 матчів йде в турнірній таблиці чемпіонату на третьому місці. Спортсмени на даний момент здобули 5 перемог, а також двічі поступилися: «Мотору», 11-разовому чемпіону, та «Одесі», чинному віцечемпіону.

На одне з тренувань гандболістів Донеччини в Ужгороді завітав начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, який привітав гравців і тренерів з нагородами минулого сезону та побажав успіхів у поточному розіграші української Суперліги.

«Донецька обласна державна адміністрація, попри всі складнощі, спричинені російським воєнним вторгненням, продовжує підтримувати розвиток спорту. Переможні виступи наших спортсменів додають землякам безцінних позитивних емоцій. Сподіваюся, що і гандбольна команда «Донбас» порадує вдалими виступами в новому сезоні. А цій можливості, у першу чергу, ми завдячуємо Збройним Силам України, усім захисникам і захисницям, які сьогодні дають гідну відсіч окупантам», - зазначив Володимир Мицик.

За підсумками «бронзового» виступу в минулій Суперлізі у складі ГК «Донбас» на двох майстрів спорту України стало більше. Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик вручив відповідні посвідчення та значок Олексію Зайцю, а також привітав із виконанням нормативу Богдана Васильєва.

 
 

«Після п’яти поспіль перемог складним випробуванням став матч із «Одесою», яка є зараз для нас головним конкурентом за срібні нагороди, – коментує старт чемпіонату 2023/2024 головний тренер ГК «Донбас» Іван Фучеджи. – Варто віддати належне одеситам: наразі вони виглядають набагато цікавіше, ніж минулого сезону. А ми увійшли в новий розіграш Суперліги з певними втратами – деякі гравці поїхали від нас у інші клуби, а дехто, на жаль, травмувався. Незважаючи на це, ми продовжуємо наполегливо тренуватися. Адже попереду чекає ще багато ігор: 4 тури на першому етапі, де беруть участь 8 колективів, та 4 тури на другому етапі, коли команди вже будуть поділені на дві групи (за 1-4 місця та за 5-8 місця). Будемо намагатися боротися з «Одесою», цікаво проявити себе з оновленим «Мотором». У той же час достатньо високий рівень показують й інші команди Суперліги, з якими виходять конкурентні матчі – київський «СКА-ШВСМ», «Ізмаїл» з однойменного міста, хмельницький «ХНУ-ДЮСШ 1». Тож готуємося до найближчого туру чемпіонату, старт якого запланований на 17 листопада».

 
31.10.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах