Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Боксер із Маріуполя Максим Рудик готується до свого першого дорослого чемпіонату України

Попри втрату домівки в місті Маріуполь та вимушений пошук нових локацій для тренувань у інших регіонах України, що викликано російським повномасштабним вторгненням, продовжує наполегливу підготовку до змагань 19-річний боксер Школи вищої спортивної майстерності Донецької області Максим Рудик.

Наразі спортсмен разом із батьком і тренером Володимиром Рудиком оселилися в Полтаві. Максим вступив до Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка на спеціальність «Фізична культура і спорт».

2023 рік є знаковим для Максима Рудика в плані переходу з молодіжної до дорослої вікової категорії. Тож його найближча мета – це гарний виступ на дебютному чемпіонаті Україні серед чоловіків (еліти), що має пройти у Львові в другій половині листопада. У разі потрапляння до трійки сильніших на цих змаганнях маріуполець забронює собі місце в складі збірної України та далі боротиметься за можливість представляти державу на престижних міжнародних турнірах.

Тренувальний процес Максим наразі проходить на базі КЗ «ПДЮСШ "Полтава"». 21 жовтня в рамках «Відкритого рингу» він взяв участь у матчевій зустрічі проти полтавця Данила Перетокіна, а на пік фізичної форми планує вийти вже на навчально-тренувальному зборі, що відбудеться напередодні чемпіонату України.

«Шанс проявити себе на найвищому рівні Максим має завдяки допомозі багатьох людей, – зазначає його батько і тренер Володимир Рудик. – Щиро дякуємо за підтримку начальнику управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимиру Мицику, Школі вищої спортивної майстерності Донеччини на чолі з Крістіною Русіновою. У підготовці до змагань Максим отримує поради і від свого другого наставника – заслуженого тренера України Валерія Черенкова, і від старшого тренера збірної Донецької області Андрія Бичкова. Слова величезної подяки адресуємо директору ПДЮСШ «Полтава» Володимиру Соколовському за надану Максиму можливість вдосконалювати майстерність на базі школи, а також її тренерському складу. Дякуємо ми і Полтавській обласній федерації боксу за допуск на відкриті тренування, що проходять у Полтаві».

Відео: www.facebook.com/sportdonoda/videos/291018290519194.

25.10.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах