Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Гандбольний клуб «Донбас» йде третім в українській Суперлізі 2023/2024

З 5 по 8 жовтня в чемпіонаті України з гандболу серед команд чоловічої Суперліги сезону 2023/2024 років відбулися ігри другого туру.

По чотири матчі провели 8 колективів – у їх числі і гандбольний клуб «Донбас», гравці якого представляють Школу вищої спортивної майстерності Донецької області.

З рахунком 36:31 «донбасівці» обіграли «ХНУ-ДЮСШ 1» (Хмельницький), з рахунком 28:22 – «Ізмаїл». У принциповому протистоянні з командою «Одеса», срібним призером минулого сезону, гандболісти Донеччини поступилися з різницею в 6 м’ячів – 29:35. У четвертий ігровий день «Донбас» не зміг нічого протиставити запорізькому «Мотору», 11-разовому переможцю Суперліги – 19:44.

М’ячі в складі ГК «Донбас» забивали: Віталій Псьол (37), Олексій Заєць (20), Владислав Кукушкін (17), Андрій Занімонець (11), Едуард Гадєльшін (10), Кирило Корєлов (9), Микита Гладкий (5), Георгій Гордієнко (2), Іван Глущенко (1).

За підсумками двох турів української Суперліги, після 7 матчів, гандболісти Донеччини мають у своєму активі 15 очок, різницю забитих і пропущених голів 232:197. Лідирує запорізький «Мотор» із 21 очком, на другій сходинці – «Одеса» з 18 очками. Київський «СКА-ШВСМ» наразі має 11 очок, «Ізмаїл» – 10 очок, «ХНУ-ДЮСШ 1» – 5 очок, «Карпати-ШВСМ» (Ужгород) – 4 очка, «СКА-Львів-КДЮСШ» – 0 очок.

Чемпіонат чоловічої Суперліги пройде в два етапи. На 1-му етапі всі команди грають кожна з кожною по три рази за туровою системою. Для зручності організації з’їзних турів команди поділені на групи А та Б за територіальним фактором. При цьому таблиця в чемпіонаті буде загальною для всіх восьми команд. Після шести з’їзних турів визначається підсумкова таблиця 1-го етапу (1-8 місця). По завершенню 1-го етапу команди відповідно до результатів будуть поділені на дві групи по чотири команди. На другому етапі група І зіграє за 1-4 місця, група ІІ зіграє за 5-8 місця. В кожній групі на другому етапі проводиться по 4 тури. Очки, здобуті на першому етапі, зберігаються на другому етапі.

Згідно регламенту гандбольних змагань України сезону 2023/2024, у матчах не буде нічиїх, тільки – перемоги/поразки. Система нарахування очок: за перемогу – 3 очка, за перемогу за пенальті – 2 очка, поразка за пенальті – 1 очко, поразка в основний час – 0 очок.

 
 

Світлини – Федерація гандболу України

10.10.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах