Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перемоги та рекорди важкоатлетів Донецької області на чемпіонаті України серед юніорів і молоді

З 1 по 7 жовтня в місті Коломия відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років та серед молоді до 23 років.

Донецьку область на змаганнях представили 13 спортсменів, з яких 10 зійшли на п’єдестал пошани. За сумою двоборства в активі Донеччини 6 золотих, 3 срібних та 1 бронзова нагороди.

Чемпіонкою України у новій для себе ваговій категорії до 64 кг серед юніорок до 20 років стала Ольга Івженко – важкоатлетка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, представниця міста Дружківка, яка за підсумками гострої боротьби із суперницею з Івано-Франківської області встановила 4 юніорські рекорди: 93 кг та 95 кг у ривку, 116 кг у поштовху та 211 кг у сумі двоборства.

Не залишивши жодних шансів конкурентам (випередивши срібного призера в сумі двоборства на 52 кг), золоту нагороду у ваговій категорії до 96 кг серед юніорів до 20 років здобув вісімнадцятирічний Данило Чиняков із результатом 352 кг (165 кг у ривку + 187 кг у поштовху). Важкоатлет є представником міст Бахмут і Білозерське, студентом Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, вихованцем Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики, спортсменом ШВСМ.

Переможцем вагової категорії до 102 кг серед молоді до 23 років за підсумками видовищного суперництва став Ілля Москаленко (Краматорськ, ШВСМ/ОСДЮСШОР) із результатом у сумі двоборства 361 кг (155 кг + 206 кг). Програючи після вправи «ривок» 5 кг представнику Харківської області, Ілля в другому підході «поштовху» зафіксував штангу вагою 197 кг та обійшов суперника за сумою двоборства на 1 кг. Далі важкоатлет Донецької області не зупинився, і в третьому підході «поштовху» йому підкорилася штанга вагою 206 кг – це рекорд України U23 у категорії до 102 кг.

У надважкій категорії +109 кг серед молоді до 23 років «золота» із результатом у сумі двоборства 345 кг удостоївся Євген Бурбала з Вугледару (ШВСМ/ОСДЮСШОР).

Також у категорії +109 кг, але вже серед юніорів до 20 років, звання чемпіона України із результатом у сумі двоборства 311 кг (134 кг + 177 кг) здобув шістнадцятирічний Владислав Голованов (Бахмут/Білозерське, ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР/ШВСМ). Програючи після вправи «ривок» 16 кг представнику Хмельниччини, Владислав зафіксував у третьому підході «поштовху» штангу вагою 177 кг, тим самим випередивши конкурента в сумі двоборства на 1 кг.

 
 

Цікаву боротьбу за звання переможця вагової категорії до 102 кг серед юніорів до 20 років вели два представники Донеччини. У сумі двоборства першим тут став Андрій Боровський (Бахмут/Білозерське, ДОСФКСП ім. С.Бубки/ШВСМ/ОСДЮСШОР) із результатом 334 кг (147 кг + 187 кг), другим – Ілля Кисельов (Бахмут/Добропілля, ДОСФКСП ім. С. Бубки/ДЮСШ Добропілля) із результатом 320 кг (152 кг + 168 кг).

Срібні нагороди серед молоді до 23 років вибороли: Анастасія Рибалка (Краматорськ, ОСДЮСШОР) – у категорії до 64 кг із результатом у сумі двоборства 136 кг та Владислав Прилипко (Бахмут/Селидове, спортсмен ШВСМ і ОСДЮСШОР, тренер-викладач ДОСФКСП ім. С. Бубки) – у ваговій категорії до 109 кг із результатом 356 кг.

«Бронзу» вагової категорії до 81 кг серед юніорів до 20 років здобув Ярослав Тимченко (Краматорськ, ШВСМ/ОСДЮСШОР) із результатом у сумі двоборства 277 кг.

 

Відзначимо, що в командному заліку чемпіонату України в Коломиї збірна Донецької області серед юніорів до 20 років посіла 2 місце, а важкоатлети Донеччини серед чоловіків до 23 років стали третіми.

Ольга Івженко та Данило Чиняков завдяки своїм успішним виступам відібралися до складу команди України, яка планує участь у чемпіонаті світу серед юніорів до 20 років у листопаді в Мексиці.

09.10.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах