Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


До Дня захисників і захисниць України спортивний актив Донеччини зійшов на Говерлу

30 вересня та 1 жовтня за ініціативи Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і сприяння управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації відбулося сходження на найвищу точку України, присвячене Дню захисників і захисниць України та Всесвітньому дню пішої ходьби.

Гору Говерлу, висота якої складає 2061 метр, підкорили 48 мешканців Донеччини – працівники спортивної сфери регіону та члени їхніх родин.

У складі експедиції були: заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, представники обласного та міських центрів «Спорт для всіх», Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи, Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, Школи вищої спортивної майстерності, Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», Обласної ДЮСШ для дітей, Обласної ДЮСШ з кікбоксінгу та інших фізкультурно-спортивних організацій Донеччини. Вони представляли Авдіївську, Бахмутську, Білозерську, Дружківську, Костянтинівську, Краматорську, Курахівську, Покровську, Селидівську та Слов’янську громади.

1 жовтня рівно о 9:00 усі долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання, вшанувавши пам’ять захисників і захисниць, які віддали життя за Україну, та подякувавши тим, хто сьогодні бореться за свободу, незалежність і територіальну цілісність держави.

 

Для сходження на Говерлу обрали стрімку стежку, яка веде прямо на вершину. Заряд енергії, бадьорості та позитивних емоцій був забезпечений кожному і кожній – як тим, хто вперше отримав досвід гірського походу, так і більш досвідченим учасникам.

 
 
 

На самій вершині спортсменів Донеччини чекала церемонія нагородження – посвідчення та значки про присвоєння розряду «Кандидат у майстри спорту України» з регбіліг за перемогу в чемпіонаті України серед юніорів отримали 7 представників збірної команди Донецької області, регбійного клубу «Твердий знак», ОДЮСШ для дітей та Селидівської громади, тренером яких є Володимир Лисенко.

 

Cходження на Говерлу за участю спортивної спільноти Донеччини у Всесвітній день пішої ходьби відбулося вже другий рік поспіль у рамках реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням).

03.10.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах