Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Гандбольний клуб «Донбас» стартував із трьох перемог в українській Суперлізі 2023/2024

22-24 вересня в місті Бровари відбувся перший тур чемпіонату України з гандболу серед команд чоловічої Суперліги сезону 2023/2024 років, у якому успішний старт взяли спортсмени Донеччини.

Гандбольний клуб «Донбас», гравці якого представляють Школу вищої спортивної майстерності Донецької області, провів три переможні матчі.

З рахунком 36:25 «донбасівці» обіграли «СКА-ШВСМ» (м. Київ), з рахунком 43:19 – «СКА-Львів-КДЮСШ» (м. Львів), з рахунком 41:21 – «Карпати-ШВСМ» (м. Ужгород).

М’ячі в складі ГК «Донбас» забивали: Владислав Кукушкін (26), Віталій Псьол (21), Едуард Гадєльшін (17), Кирило Корєлов (14), Іван Глущенко (13), Олексій Заєць (10), Андрій Занімонець (9), Микита Гладкий (6), Георгій Гордієнко (3), Олександр Слесь (1).

За підсумками першого туру української Суперліги гандболісти Донеччини мають у своєму активі 9 очок, різницю забитих і пропущених голів 120:65. Стільки ж очок набрав запорізький «Мотор», у якого трохи краща різниця м’ячів – 134:74. Київський «СКА-ШВСМ» та «Одеса» наразі мають по 6 очок, «Карпати-ШВСМ» та «Ізмаїл» – по 3 очка, хмельницький «ХНУ - ДЮСШ-1» та «СКА-Львів-КДЮСШ» – 0 очок. Другий тур заплановано провести 5-8 жовтня.

Чемпіонат чоловічої Суперліги пройде в два етапи. На 1-му етапі всі команди грають кожна з кожною по три рази за туровою системою (з’їзні тури). Для зручності організації з’їзних турів команди поділені на групи А та Б за територіальним фактором. При цьому таблиця в чемпіонаті буде загальною для всіх восьми команд. Після шести з’їзних турів визначається підсумкова таблиця 1-го етапу (1-8 місця). За підсумками 1-го етапу команди відповідно до результатів будуть поділені на дві групи по чотири команди. На другому етапі група І зіграє за 1-4 місця, група ІІ зіграє за 5-8 місця. В кожній групі на другому етапі проводиться по 4 тури. Очки, здобуті на першому етапі, зберігаються на другому етапі.

Турнір Суперліги, як і весь український гандбольний сезон, присвячений захисникам України, силам оборони, добровольцям, волонтерам, а також людям невійськових професій – всім, хто робить свій внесок у боротьбу за вільне майбутнє України та її звільнення від російських окупантів. Кожний тур чемпіонату відкриватиметься хвилиною мовчання на честь загиблих у війні українців.

 
 

Світлини – Федерація гандболу України

28.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах