Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласну стипендію отримуватиме спортсмен із Краматорська Ілля Пархоменко

27 вересня під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулося чергове засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій спортсменам Донеччини.

«Навіть в умовах повномасштабної війни Донецька область продовжує підтримувати своїх спортсменів, які гідно представляють регіон на міжнародному рівні, здобувають престижні нагороди, роблять внесок у зміцнення світового іміджу України. І одним із найважливіших засобів заохочення високих результатів є виплата щомісячних обласних стипендій. Дякую атлетам і тренерам Донеччини за те, що попри все тримають спортивний стрій, за непохитну жагу до нових перемог», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зауважив, що в 2023 році станом на зараз стипендії в розмірі від 2 до 6 прожиткових мінімумів отримують 75 спортсменів та 30 тренерів з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту серед осіб з інвалідністю. Але при цьому в затвердженому переліку передбачено внесення змін у разі подальшої невідповідності стипендіатів вимогам Положення.

Так, через порушення однієї з основної умов щодо одержання стипендії – дотримання антидопінгового законодавства – члени комісії прийняли рішення позбавити щомісячної виплати одного спортсмена. Через нещодавнє виявлення в допінг-пробі забороненої речовини відсторонення отримав майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Олександр Рубець, який у 2022 році на чемпіонаті світу був володарем «золота», «срібла» та «бронзи», а також здобув «золото» і «срібло» чемпіонату Європи.

Водночас комісія схвалила призначення обласної стипендії в розмірі двох прожиткових мінімумів спортсмену, який наразі відповідає критеріям, зазначеним у відповідному Положенні. Присутні підтримали включення до списку стипендіатів кандидатури Іллі Пархоменка з міста Краматорська – майстра спорту України з карате JKS, члена національної збірної команди України, переможця чемпіонату України.

 
 
27.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах