Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Скелелазка Донеччини Ксенія Горєлова – переможниця молодіжного Кубку Європи-2023 у швидкості

24 вересня в німецькому місті Гамбург відбувся заключний етап молодіжного Кубку Європи зі скелелазіння 2023 року. Юні спортсмени з низки країн визначали кращих у виді «швидкість», що передбачає підйом на вертикальну стінку за мінімальний час.

Тріумфально на змаганнях виступила 16-річна Ксенія Горєлова – скелелазка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, стипендіатка Донецької області та представниця міста Краматорськ. У молодіжній віковій групі «A» вона здобула золоту медаль, випередивши 11 суперниць. Кваліфікацію Ксенія подолала з найшвидшим часом 8.584 секунд, у чвертьфіналі та півфіналі її результати склали відповідно 8.79 та 8.75 с. У фінальному протистоянні українка перемогла італійку Софію Мілані.

Більше того, Ксенії Горєловій вдалося виграти загальний залік молодіжного Кубку Європи 2023 року зі скелелазіння в швидкості. Нагадаємо, що на етапі змагань 1-2 квітня в польському Тарнуві Горєлова виборола «срібло», а в австрійському Імсті на рубежі червня та липня стала бронзовою призеркою.

Також перше місце за підсумками всіх етапів Кубку Європи-2023 зі скелелазіння в командному заліку серед молодих спортсменок посіла збірна України. Маючи в активі 19080 очок, наші скелелазки обійшли в рейтингу представниць Італії (14705) і Польщі (10155).

 

26.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах