Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Фестиваль масового футболу для дітей Донецької області

У Юр’ївці, що на Дніпропетровщині, відбувся «Фестиваль масового футболу», організаторами якого виступили громадська спілка «Асоціація футболу Донецької області», управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприяння Юр’ївської селищної громади.

Дітей із Донеччини – 5 команд із 4 громад – на заході привітали: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, депутат Дніпропетровської обласної ради Олександр Буряк, перший заступник голови і виконавчий директор Асоціації футболу Донецької області Олександр Косевич.

«У нинішні складні для України часи спорт, і футбол зокрема, є додатковим чинником, що гуртує нашу націю. Українці в різних куточках держави щиро вболівають за земляків, представників різних видів спорту, отримуючи заряд безцінних сьогодні емоцій. Постійно слідкують за спортивними подіями й досягненнями і воїни Збройних Сил України, які боронять рідну землю від російських окупантів – саме завдяки мужності українських захисників і захисниць, їхніх героїзму та професіоналізму наразі можливим є проведення будь-яких змагань. Вірю, що із юних талантів, які є учасниками сьогоднішнього фестивалю, виростуть нові чемпіони, а в першу чергу – сильні та незламні особистості!», - зазначив Володимир Мицик.

На футбольний майданчик вийшли дитячо-юнацькі колективи з Добропілля – по команді хлопців і дівчат під керівництвом тренерів Олександра Телендія та Аліни Сологуб, колектив із Покровська на чолі з Олегом Юркіним, команда із Селидового під керівництвом Олексія Лукашова та команда з Мирнограду, яку тренує Владислав Засипка.

 

Формат змагань передбачав матчі на половину стандартного поля, 8 на 8 гравців, із необмеженою кількістю замін. Було безліч позитивних емоцій, радість від забитих голів і живе спілкування, якого іноді так не вистачає в наш час.

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови, виконавчий директор ГС «АФДО» Олександр Косевич підкреслив, що в турнірі немає переможених, оскільки всі учасники отримали ігрову практику і надалі будуть удосконалювати свою майстерність.

Кожна команда отримала м’ячі, комплекти ігрової форми, тренувальні костюми, спорядження для проведення тренувань. Нагородження провів Олександр Ситнік – представник Національної гвардії України, який нині несе службу на теренах Донеччини, колишній гравець донецьких «Металурга» та «Олімпіка» (загалом у професійному футболі провів 319 ігор).

Для всіх учасників фестивалю організатори приготували «солодкий стіл». А завершилося свято масового футболу матчем 11 туру Суперліги Дніпропетровської області серед дорослих команд вищої ліги між клубами «Донбас» і «Агро-KMP», де перемогу за рахунком 7:3 здобули «донбасівці». Учасників цієї зустрічі на поле вивели юні гравці з Добропілля.

 
25.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах