Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сумоїсти Донеччини вибороли 5 медалей на чемпіонаті Європи в Польщі

З 15 по 17 вересня в польському місті Кротошин відбувся чемпіонат Європи з сумо, що в дорослій віковій групі зібрав 160 спортсменів із 12 країн.

Від Донецької області в складі збірної України успішно виступили представники Бахмутської громади – у їх активі виявилося 5 нагород: 3 золоті, 1 срібна та 1 бронзова.

Олександр Вересюк став чемпіоном Європи в абсолютній чоловічій ваговій категорії та відзначився «бронзою» в категорії +115 кг у особистих змаганнях, а також здобув «золото» у командних чоловічих змаганнях.

Єлизавета Моренко вперше виступила на міжнародному рівні серед дорослих, її суперниці в категорії +80 кг були набагато важче (різниця досягала 60 кг), але це не завадило нашій спортсменці впевнено дійти до фіналу – там вона поступилася співвітчизниці Іванні Березовській з Волині й таким чином виборола «срібло». Окрім цього, Єлизавета стала чемпіонкою Європи в командних жіночих змаганнях у складі збірної України.

Ще один представник Донеччини та Бахмута Олександр Козирєв, на жаль, поступився спортсмену з Ізраїлю та не зміг поборотися за медаль.

Сумоїсти Донеччини є вихованцями тренерів Олега Реви, Сергія і Любові Коробко.

У загальнокомандному заліку національна збірна України посіла перше місце. Наші сумоїсти загалом здобули 27 нагород: 14 золотих, 7 срібних, 6 бронзових.

 
 
 
19.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах