Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На чемпіонаті Європи зі спортивного орієнтування скарбничка Донеччини поповнилася 3 медалями

8-11 вересня у Фінляндії в громаді Пьовтюя відбувся чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування серед дорослих та молоді у виді рогейн – на подолання маршруту учасники мали 24 години.

Донецьку область у складі збірної України представили 7 спортсменів.

Три медалі виявилося в активі Донеччини за підсумками змагань у молодіжній віковій групі – жінки до 23 років. Вихованка ОДЮСШ для дітей Катерина Рак із Краматорська в команді з представницею Чернівецької області Валентиною Дущак виборола «золото» з результатом 204 очка, Валерія Старцева з Бахмута і ще одна вихованка ОДЮСШ для дітей Віолета Овчаренко з Краматорська стали срібними призерками з результатом 153 очка.

Ветерани спортивного орієнтування Донеччини Сергій Тарасенко з Краматорська та Ігор Кузьмін із Маріуполя набрали 179 очок.

Результатом виступу в жіночій відкритій віковій групі Тетяни Дойч і Таісії Краснокутської з Бахмута стало 89 очок.

Відзначимо, що рогейн – це командний вид спортивного орієнтування, що поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. Мета полягає в наборі за встановлений час максимальної суми очок, що надаються за відвідування контрольних пунктів, розташованих на місцевості і позначених у мапі змагань. До старту змагань командам дається певний час для планування свого маршруту на місцевості і порядку відвідування контрольних пунктів.

 
 

Світлини - European Rogaining Championships 2023 (ERC2023) та зі сторінок спортсменок у Instagram

15.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах