Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


561 нагороду здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 8 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

239 золотих,
172 срібних,
150 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 204 нагороди, неолімпійці – 275, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 4 по 10 вересня поточного року представники Донеччини вибороли 8 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 4 золотих, 3 срібних та 1 бронзова. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в п’яти видах спорту.

► Вітрильний спорт

На етапі Кубку Європи з вітрильного спорту, що 8-10 вересня прийняло угорське місто Балатонфюред (Угорщина), срібним призером у класі ILCA 6 став Богдан Рухлін із Маріуполя, представник Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

► Інваспорт. Веслування академічне

«Золото» чемпіонату світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, який відбувся 3-10 вересня в сербській столиці Белграді, виборов Роман Полянський. Представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Бахмут відзначився найвищою нагородою та отримав ліцензію на Паралімпійські ігри-2024 у класі PR1 Men's single (у «одиночці» серед чоловіків).

► Пляжна боротьба

Перемогу на чемпіонаті світу з пляжної боротьби, що пройшов 6-10 вересня в румунському місті Констанца, у ваговій категорії 40 кг серед кадеток здобула Христина Литка, представниця міста Бахмут.

► Спортивне орієнтування

За підсумками чемпіонату Європи зі спортивного орієнтування, який відбувся 8-11 вересня у Фінляндії, спортсменки Донеччини відзначилися трьома медалями у віковій групі серед жінок до 23 років. Вихованка ОДЮСШ для дітей Катерина Рак із Краматорська виборола «золото», Валерія Старцева з Бахмута і ще одна вихованка ОДЮСШ для дітей Віолета Овчаренко з Краматорська стали срібними призерками.

► Тхеквондо (ВТФ)

На міжнародних рейтингових змаганнях з тхеквондо (ВТФ) «Polish Open», що 8-10 вересня прийняла польська столиця Варшава, до числа кращих увійшли два вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка. Артем Гарбар здобув золоту медаль у ваговій категорії до 87 кг, Андрій Гарбар – «бронзу» у категорії понад 87 кг.

 
15.09.2023

Новини

Розклад виступів олімпійців Донецької області на Іграх-2024 у Парижі

 

Триває реєстрація на забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах