Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дві паралімпійські ліцензії здобули спортсмени Донеччини на чемпіонаті світу в Сербії

З 3 по 10 вересня в сербській столиці Белграді відбувся чемпіонат світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору, що зібрав 158 учасників із 33 країн.

Від Донецької області в складі збірної України, яка загалом налічувала 9 атлетів, гідно виступили два заслужені майстри спорту.

Представник Бахмута Роман Полянський здобув золоту медаль у класі PR1 Men's single (у «одиночці» серед чоловіків) і водночас паралімпійську ліцензію для участі в Іграх 2024 року в Парижі. У фіналі він випередив суперників із Італії, Великої Британії, Німеччини та Ізраїлю. Роман подолав дистанцію 2000 м із часом 8 хвилин 59,60 секунд, що є новим рекордом чемпіонатів світу в цій дисципліні.

Ярослав Коюда зі Слов’янська в класі змішаних пар PR2 Mixed double разом зі спортсменкою Дніпропетровщини Світланою Богуславською посіли в цей раз лише 6 місце, але і воно принесло їм ліцензію на Паралімпійські ігри-2024.

Загалом у доробку збірної України з паравеслування на чемпіонаті світу в Сербії виявилися 3 золоті, 1 бронзова нагороди та 3 паралімпійські ліцензії.

 
 

Світлини – Національний комітет спорту людей з інвалідністю, World Rowing, MyRowingPhoto.com
12.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах